Logo Realitatea.md

Deja patru! Și Ruxanda Glavan a anunțat că își suspendă calitatea de membru „Pro Moldova”. „Voi face echipa cu toți cei care sunt anti-Dodon!”

24 Octombrie 2020, 10:24 // Politica

După Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur, și deputata Ruxanda Glavan, fostă ministră a Sănătății, a anunțat că părăsește partidul Pro Moldova, la care a aderat la începutul lunii mai curent, părăsind Partidul Democrat cu care a ajuns în Parlament. Acum deputata susține că va fi pe cont propriu și nu va adera la vreo forță politică.

Glavan părăsește PDM și aderă la grupul „Pro Moldova” condus de Candu

„Îmi suspend calitatea de membru de partid. Pentru a evita orice speculații, interpretări și teorii conspirative, precizez ca nu ader la niciun alt partid, nici măcar “neoficial” - cum le place unora sa zică. Voi face echipa cu toți cei care sunt anti-Dodon! Îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat, în opoziție, până la alegerile parlamentare anticipate, care consider că trebuie să aibă loc în primăvară”, a menționat Ruxanda Glavan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a mai menționat că, la alegerile prezidențiale „avem încă o ocazie să o luăm de la capăt, să construim țara cu oameni buni și demni” fără a preciza cine din candidații înregistrați ar fi aceștia.

Totuși, susține Glavan, „opinia mea rămâne neschimbată: Igor Dodon trebuie să plece în istorie”.

Este de menționat că Ruxanda Glavan a fost unul din deputații Pro Moldova care și-au asumat susținerea pentru candidatul Paridului „Șor” la alegerie prezidențiale, Violeta Ivanov.

Deja cinci deputați Pro Moldova o susțin pe Violeta Ivanov la prezidențiale: „Știu cât de verticală poate fi”

Anterior, deputații Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, Grigore Repșciuc și Eleonora Graut au anunțat că părăsesc grupul parlamentar Pro Moldova și că își vor continua activitatea în calitate de deputați neafiliați.

La scurt timp, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacție. „Liberi să vină în echipă, asumându-și riscuri și critici, dar și liberi să se retragă atunci când nu mai sunt Pro Moldova. În procesul de edificare a formațiunii s-ar putea să mai pierdem colegi, însă cu siguranță vom lega noi prietenii și membri loiali ideilor pe care le promovăm. Am luat act de decizia colegilor, sperăm că se vor regăsi în noua formulă așa cum și-au dorit. Poziția noastră rămâne cea dintotdeauna – Dodon trebuie să plece”, menționează Candu într-o declarație.

Declarația lui Andrian Candu, după ce trei deputați au părăsit Pro Moldova: „S-ar putea să mai pierdem colegi”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile