Logo Realitatea.md

Demisia! Primarul Ion Ceban este nemulțumit de activitatea directorului Î.M. „Autosalubritate”

06 August 2020, 15:23 // Actualitate

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat joi, 6 august a.c., demisia directorului Î.M. „Autosalubritate", Eugen Axentiev, pe motivul gestionării ineficiente a situației privind incendiul produs la poligonul municipal de depozitare a deșeurilor menajere din satul Țînțăreni. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, astfel ca această chestiune să fie inclusă pe ordinea de zi a ședinței aleșilor locali, programată pentru 11 august, curent.

Decizia survine ca urmare a concluziilor prezentate în raportul Grupului de lucru format din reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgențe și a Serviciului Protecția Internă și Anticorupție a MAI, la solicitarea primarului general, în vederea elucidării cauzelor izbucnirii pe 27 iulie 2020, a incendiului de la poligonul din s. Țînțăreni.     

„În paralel, am cerut și o anchetă de serviciu la nivel de autoritate publică locală, privind elucidarea cauzelor ce au adus la apariția incendiului și aprecierea acțiunilor întreprinse și/sau inacțiunilor factorilor de decizie responsabili de gestionarea poligonului", a menționat Ion Ceban.

Potrivit edilului pentru serviciile contractate suplimentar la lichidarea incendiului, precum și a consecințelor acestuia, din fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost alocate 700 de mii de lei.

E de menționat că pe teren au fost antrenate autospeciale și echipe de pompieri, precum și buldozere, pentru a acoperi cu pământ sursa focului. Totodată, a fost adusă și tehnică suplimentară pentru desfășurarea lucrărilor de lichidare a consecințelor. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6325 0.5449%
USD USD 16.8606 0.5403%
RUB RUB 0.2169 -0.3217%
RON RON 4.0264 0.5243%
UAH UAH 0.5963 0.4718%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile