Logo Realitatea.md

Demisie importantă la TESLA. Acțiunile companiei au scăzut imediat

07 Septembrie 2018, 22:00 // Auto

Directorul financiar al Tesla, Dave Morton, şi-a anunţat demisia după numai o lună în funcţie, anunţul provocând scăderea acţiunilor companiei cu 9%, transmite Reuters, citat de Digi24.

Foto: ciberia.com.br

Morton, fost director financiar al producătorului de hard drivere Seagate Technology, s-a alăturat Tesla cu o zi înainte ca directorul general al companiei, Elon Musk, a scris pe Twitter că se gândeşte la retragerea de la bursă a Tesla, la preţul de 420 de dolari pe acţiune.

Musk a renunţat la acest plan 17 zile mai târziu, iar acest proces a determinat Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare să deschidă o investigaţie, în timp ce mai mulţi investitori au intentat procese înpotriva Tesla pentru manipularea pieţei de acţiuni.

„De când m-am angajat la Tesla, pe 6 august, nivelul atenţiei publice asupra companiei, precum şi ritmul de lucru din companie mi-au depăşit aşteptările. Acest fapt m-a determinat să îmi reconsider viitorul. Doresc să afirm în mod clar că cred cu tările în Tesla, în misiunea sa şi în perspectivele sale şi nu am niciun fel de dezacord cu conducerea Tesla sau cu raportările sale financiare”, a afirmat Morton în documentul depus la autoritatea de reglementare.

Acţiunile Tesla au scăzut vineri, iar declinul s-a accentuat după ce Gabrielle Toledano, directorul pentru resurse umane al Tesla, a declarat pentru Bloomberg că nu se va mai întoarce în companie după încheierea concediului său.

Titlurile Tesla au scăzut vineri cu până la 8,5%, la 257 de dolari pe unitate. Obligaţiunile senior, neasigurate, ale Tesla, scadente în 2025, au scăzut, randamentul efectiv ajungând la circa 8,4%.

Tesla are de mult timp probleme din cauza fluctuaţiei mari în rândul directorilor de rang înalt, iar echipa sa financiară a fost afectată în mod special în ultima perioadă.

Citeste tot despre: Acţiuni, auto, demisie, Elon Musk, Tesla
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile