Logo Realitatea.md

Democrații condamnă „coruperea politică a deputaților”. Apel către forțele politice din țară, societatea civilă și cetățeni (VIDEO)

20 Mai 2020, 15:13 // Politica

PDM condamnă coruperea politică a deputaților și face apel către forțele politice, societatea civilă și cetățeni să-și conjuge eforturile pentru a găsi cele mai bune soluții în domeniile de criză și a evita instabilitatea politică.

Secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan a declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă că, prin metode obscure, se încearcă atragerea deputaților democrați în diferite jocuri înguste, cu scopul instaurării haosului și instabilității politice în țară.

„Aceste tentative coincid și cu momentul în care mai multe dosare de rezonanță în societatea noastră, care au afectat economic țara și cetățenii, printre care, așa numitul furt al miliardului și concesionarea Aeroportului, se apropie de finalitate și urmează a fi trași la răspundere penală cei vinovați”, a opinat Alexandru Jizdan.

În același timp, deputatul a subliniat că guvernarea trebuie să servească statului și propriilor cetățenii, și nu anumitor grupuri de interese cu elemente penale, subliniind că Guvernul Chicu continuă să aibă susținerea Partidului Democrat și a majorității parlamentare, pentru adoptarea unor măsuri sociale și economice urgente privind combaterea pandemiei Covid19 și ieșirea din criză.

În context, Alexandru Jizdan a făcut un apel către toate forțele politice din țară, societatea civilă și cetățeni de a conjuga eforturile pentru a găsi cele mai rapide și bune soluții în domeniile de criză și a evita instabilitatea politică generată de factori cu interes îngust.

În mod special, deputatul s-a adresat partidelor pro-europene de opoziție. „Facem apel la opoziția de dreapta să nu se lase mințită de grupul Șor-Candu, care cu siguranță nu își dorește un guvern pro-european, pentru că asta ar însemna corectitudine, transparență în finanțare, finalitate pe dosare de rezonanță. Să ne unim eforturile și să luptăm nu între noi, dar să luptăm cu criza economică și cea din sănătate”, a menționat Jizdan.

Deputatul PDM a avut un mesaj și pentru membrii de partid. „Suntem o echipă puternică, care se curăță de toți cei care cred că politica este despre interese personale și bani. Muncim împreună cu toți colegii la construcția unui partid autentic, bazat pe democrație, corectitudine și valori europene și care să fie respectat de către cetățeni. Cauza noastră este simplă: să construim o Moldovă modernă și civilizată, o Moldovă democrată. Și fără Partidul Democrat e imposibil de realizat acest lucru”, a declarat Alexandru Jizdan.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile