Logo Realitatea.md

Democrat: Demisia președintelui CCM ar fi rezultatul presiunii publice

21 Iunie 2019, 07:36 // Politica

Vladimir Cebotari, vicepreședintele PDM, este de părere că demisia președintelui Curții Constituționale (CCM), Mihai Poalelungi, ar fi rezultatul presiunii publice.

„Dumnealui a decis să-și asume tot acest foc pentru a salva instituția Curții Constituționale. Acum este evident că a existat o presiune foarte puternică din exterior. Eu cred că nu mai sunt dubii în acest sens. Respectiv, probabil, instanțele noastre, Curțile noastre nu au suficientă independență, dacă acceptă presiunea politicului din exterior”, a declarat Vladimir Cebotari la Moldova 1, referindu-se în special la o oarecare presiune exercitată de șeful statului și prim-ministra.

În același timp, democratul a recunoscută că anterior nu a existat o practică în care CCM să-și revizuiască propriile decizii, ceea ce ar însemna un precedent periculos: „Această demitere a funcționarilor doar pentru că nu împărtășesc aceleași viziuni politice, această presiune asupra Curții Constituționale doar din simplul motiv că nu place hotărârea care a fost emisă creează precedente după care de fiecare dată politicul să intervină și după propriul plac să schimbe persoanele din funcții care se consideră cu inamovibilitate și imunitate superioară. Din păcate, aceste precedente ne vor costa foarte scump și acești politicieni care fac astfel de presiuni, din punctul meu de vedere, fac acțiuni negândite și iresponsabile”.

CITEȘTE ȘI:

Luați exemplu! Replica șefului statului după ce Mihai Poalelungi și-a dat demisia de la CCM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile