Logo Realitatea.md

Democrații au ajuns cu caravana electorală la Telenești și la Sîngerei

05 Februarie 2019, 14:53 // Alegeri

Caravana Partidului Democrat din Moldova (PDM) a ajuns luni în raioanele Telenești și Sîngerei, acolo unde candidează din partea partidului pe circumscripția uninominală nr. 14 Vadim Lelic, cu nr. 1 pe listă, și pe circumscripția nr. 12 - Gheorghe Brașovschi, la fel cu nr. 1 pe listă.

„Suntem cu echipa PDM în Telenești, pentru a susține candidatul nostru pentru circumscripția 14, Vadim Lelic. Domnul Lelic este primarul degrevat al orașului Telenești, e cunoscut și apreciat pentru că a muncit la primărie în ultimii ani. Programul lui electoral începe cu fapte și continuă cu angajamente”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului și vicepreședintele PDM.

Potrivit unui comunicat emis presei, în discuțiile cu oamenii de afaceri din raionul Telenești, Andrian Candu a subliniat că PDM întotdeauna a fost preocupat de crearea condițiilor mai bune de activitate pentru business: „Oamenii de afaceri sunt cei care generează economie, locuri de muncă. Este foarte important să știm problemele cu care vă confruntați și să venim cu soluții. Eu reprezint o echipă consolidată, care știe să promoveze cele mai bune decizii și să găsească soluții pentru problemele comunităților”.

La rândul său, Vadim Lelic a precizat că în Teleneşti urmează să fie reparați aproximativ 6 kilometri de drum şi pavaţi peste 14 mii de metri pătraţi de trotuare. Un alt proiect ţine de extinderea reţelelor de canalizare; construcţia unui parc industrial regional, cu până la o mie de locuri noi de muncă, pentru care au fost alocate 10 hectare de teren.

Dialogul democraților cu cetățenii a continuat în circumscripția nr. 12, Sîngerei – Florești, unde candidatul PDM Gheorghe Brașovschi, primarul degrevat al orașului Sîngerei, a avut mai multe discuții cu cadrele didactice, cu angajații Spitalului raional Sângerei.

„Banii necesari pentru majorări sunt bugetați pentru 2019. Auzim astfel de speculații din partea concurenților electorali. Vă asigur că nimeni nu poate anula acest proces. Acum deja vorbim despre identificarea surselor bugetare ca să majorăm în continuare salariile”, a dat asigurări Andrian Candu.

În cadrul întâlnirilor, Gheorghe Brașovschi le-a vorbit oamenilor despre proiectele pe care le-a avut în ultimii 4 ani în calitate de primar și i-a îndemnat pe oameni să aleagă faptele, nu vorbele, scrie în același comunicat.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. PDM a intrat în cursa electorală pe circumscripția națională cu 53 de candidați. Mai multe știri citiți la rubrica - alegeri - de pe portalul Realitatea.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile