Logo Realitatea.md

Democrații au ajuns cu caravana la locuitorii din raionul Hîncești

12 Februarie 2019, 13:33 // Alegeri

Caravana electorală a PDM, condusă de președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a fost luni în raionul Hâncești pentru a fi alături de candidații în circumscripțiile 38 și 39 – Alexandru Botnari și Ghenadie Buza.

Foto: PDM

Locuitorii din raionul Hâncești s-au arătat interesați de propunerea PDM privind reducerea numărului de parlamentari de la 101 la 61, dar și privind posibilitatea retragerii parlamentarilor care nu își fac bine lucrul, se arată într-un comunicat emis presei.

"Vedem de foarte multe ori la televizor cum deputații refuză să participe la discuții în Parlament, se scoală și pleacă din sală. Dar Codul Muncii prevede că lipsa neîntemeiată de la locul de muncă în decurs de 4 ori este temei pentru demisie", a spus un bărbat președintelui Parlamentului.

Andrian Candu a subliniat că, pentru a responsabiliza deputații și pentru a eficientiza activitatea Legislativului, democrații au inițiat referendumul consultativ, care va avea loc la 24 februarie, concomitent cu alegerile parlamentare și i-a îndemnat pe oameni să vină să se expună pe acest subiect: "Dacă cetățenii vor dori să existe astfel de mecanism pentru retragerea mandatului deputaților veniți din circumscripție, trebuie să spună acest lucru pe 24 februarie, la referendum".

Potrivit aceluiași comunicat, locuitorii din satul Mingir au solicitat continuarea proiectelor sociale de susținere a pensionarilor, familiilor cu copii, dar și demararea de noi programe naționale în medicină: "Persoanele cu vârstă mai înaintată au probleme cu ochii și au nevoie să fie operați de cataractă. Rândurile de așteptare sunt foarte mari, iar la privat nu avem posibilitatea să mergem. Ne dorim să fie deschise secții noi ca să poată fi operați mai mulți bolnavi".

Andrian Candu a relatat în acest context că statul a reușit să lanseze câteva programe naționale în medicină, iar pentru anul acesta se planifică extinderea semnificativă a numărului pe intervenții chirurgicale pentru înlăturarea cataractei.

"Au fost deja procurate mai multe materiale și echipamente necesare pentru organizarea unor astfel de intervenții în spitalele regionale", a adăugat acesta.

NOTĂ. Electorala 2019: achitat din fondul electoral al concurentului

Citeste tot despre: alegeri parlamentare, Hîncești, PDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8548 -0.6599%
USD USD 17.6904 -0.3504%
RUB RUB 0.2817 0.0710%
RON RON 4.1950 -0.6913%
UAH UAH 0.6848 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile