Logo Realitatea.md

Democrații își păstrează poziția. Scenariul pe care-l vede PDM mai departe, după decizia CCM

23 Februarie 2021, 17:59 // Politica

„Rămâne clar pentru noi oricum, PDM nu va vota niciun Guvern susținut de Șor și transfugi”. Cu o asemenea poziție a venit PDM astăzi, după decizia Curții Constituționale (CCM), prin care a declarat neconstituțional decretul de înaintare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră, de către președinta țării, deși se formase o majoritate parlamentară, care a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu.

„Curtea ne spune că fracțiunile parlamentare și președintele trebuie să recurgă la noi consultări. Dialogul trebuie să fie autentic, sincer și responsabil, iar consultarea fracțiunilor presupune identificarea sprijinului pentru învestirea unui nou guvern. Acesta trebuie să fie scopul dialogului: identificarea unei soluții de ieșire din criză, nu generarea unui blocaj”, se precizează într-un comunicat de presă la PDM.

Totodată, democrații spun că se poate de opri procesul pornit deja de instalare a unui Guvern susținut de Șor numai dacă, „prin consens și dialog serios se va dori învestirea un Executiv de echilibru, care ar asigura menținerea direcției pro-europene”.

Amintim că, astăzi Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul de numire repetată a Nataliei Gavrilița, obligând președinta țării și partidele să recurgă la consultări politice.

Citeste tot despre: CCM, democrați, PDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile