Logo Realitatea.md

Democrații își reiterează poziția. „Nu vom participa la „vânătoare de vrăjitori", organizată de actuala putere”

08 Octombrie 2019, 10:48 // Politica

Partidul Democrat din Moldova anunță, repetat, că niciun deputat democrat sau alt membru al PDM nu va participa la Comisia de anchetă privind puciul anticonstituțional din vara acestui an.

„Partidul Democrat din Moldova nu va participa la așa-numita „vânătoare de vrăjitori", pusă la cale de către majoritatea hibridă PSRM-ACUM. Numita Comisie de anchetă, care, de fapt, este similară troicii NKVD-iste de tristă faimă, are un singur scop: să intimideze și să denigreze principala forță de opoziție, Partidul Democrat din Moldova, în plină campanie electorală”, se menționează într-un comunicat al PDM emis presei.

Potrivit PDM, „exponenții puterii se erijează în postura treimii: legiuitori, procurori și judecători, ceea ce este o abordare de sorginte totalitară”. „Condamnăm această atitudine sfidătoare la adresa sistemului pluralist și a statului de drept, și îndemnăm partenerii de dezvoltare să ia atitudine față de acest abuz antidemocratic.

PDM este ferm convins de faptul că cei care trebuie să răspundă în fața instituțiilor de drept pentru uzurparea puterii în stat sunt anume reprezentanții PSRM și ai blocului ACUM, care au călcat în picioare prevederile Constituției și a altor norme legale. Adevărul, mai devreme sau mai târziu, iese la suprafață, iar cei care încalcă legea vor fi chemați să răspundă, indiferent de postura pe care au aceștea”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, astăzi Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale organizează noi audieri la Parlament.

Ședința este cu ușile închise, iar presa nu are acces. Declarații vor fi făcute de către președintele Comisie, Mihai Popșoi, după ședință. Declarațiile vor fi făcute la ora 13:00, iar evenimentul va fi transmis pe Realitatealive.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile