Logo Realitatea.md

Democrații și-au retras moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Sandu. Candu a anunțat motivul (VIDEO)

07 Noiembrie 2019, 14:22 // Politica

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) a depus astăzi în Parlament o sesizare de retragere a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu, pe care a depus-o în Legislativ acum trei săptămâni, pe motiv că, prim-ministra nu s-a prezentat în ședință plenară, nu există un raport al acestei moțiuni de cenzură, care să fie examinat în Parlament, fapt ce blochează activitatea deputaților. Anunțul a fost făcut de către deputatul democrat Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Candu, Guvernul nu a venit cu un raport, care să fie examinta în comisiile de profil, iar în lipsa acestuia, moțiunea nu poate fi examinată, iar activitatea Parlamentului este blocată. Astfel, retragerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu ar debloc această situație, iar ședințele Parlamentului vor putea fi reluate și respectiv PSRM va putea depune o altă moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri în cazul în care Blocul ACUM și socialiștii nu ajung la o înțelegere în cazul concursului privind desemnare candidaturilor pentru șefia Procuraturii Generale.

Totodată, Andrian Candu a declarat că, democrații vor vota orice moțiune de cenzură depusă împotriva Guvernului Sandu, inclusiv dacă va fi înaintată chiar și de către PSRM.

De asemenea, deputatul democrat a afirmat că ei nu renunță la ideea demiterii Maiei Sandu și a Cabinetului de miniștri condus de către aceasta, deoarece este cea mai slabă echipă guvernamentală, care a avut-o Moldova în opinia sa, iar eșecurile și lipsa acțiunilor care trebuiau să le întreprindă în domeniul social și economic demonstrează acest lucru.

Amintim că, acum trei săptămâni, PDM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu în Parlament. De atunci, ședințele plenare ale Parlamentului nu au mai avut loc, decât doar ședințele comisiilor parlamentare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile