Logo Realitatea.md

Departamentul de Stat SUA: Republica Moldova a avansat în clasamentul Raportului anual privind combaterea traficului de ființe umane (DOC)

29 Iunie 2018, 09:22 // Societate

Republica Moldova a înregistrat progrese importante în domeniul protecţiei victimelor şi prevenirii traficului de fiinţe umane, avansând în clasamentul Raportului privind Traficul de ființe umane 2018, elaborat anual de către Departamentul de Stat al SUA, care a fost făcut public de către Secretarul de Stat SUA, Mike Pompeo.

Foto Simbol: adevărul.ro

În raportul din anul curent sunt menționate progresele întreistrate de către Guvernul Republicii Moldova în domeniul traficului de ființe umane. De asemenea, sunt menționate instrumentele și modalitățile relevante cu ajutorul cărora autoritățile moldovenești se luptă cu acest flagel. În comparație cu anul precedent, Republica Moldova a realizat un șir de succese și se observă o imbunătățire semnificativă la acest capitol.

Astfel, autoritățile au prioritizat combaterea traficului la cel mai înalt nivel politic, accelerând semnificativ evoluţiile în diminuarea acestui fenomen în ultimul an. Progresul înregistrat denotă determinarea autorităților în domeniul politicilor eficiente de combatere a traficului de ființe umane.

La evenimentul de prezentare a TiP din anul curent a participat Ivanka Trump, Consilierul Președintelui SUA Donald Trump, portofoliul căreia include gestionarea eforturilor Administrației SUA în combaterea traficului de ființe umane la nivel global.

Raportul dat este publicat anual și include informații despre situația actuală în domeniul traficului de ființe umane în 184 state din lume, metodele de prevenire și combatere, recomandările autorităților naționale de elaborare pentru prevenirea acestui fenomen. Este un raport care reprezintă un produs al cooperării strânse dintre guvernele naționale cu guvernul SUA, ONG-uri și alți factori de decizie.

Textul integral al acestui raport poate fi citit mai jos.

Menționăm că, în urma retrogradării la Tier 2 Watch List din anul 2017, Guvernul, Ministerul de Interne și celelalte instituții din R. Moldova, responsabile de prevenirea și combaterea acestui fenomen, au depus eforturi maxime pentru avansarea în clasamentul respectiv. În scopul realizării recomandărilor Raportului Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane în Republica Moldova, ediția 2017, Ministerul Afacerilor Interne și-a consolidat efortul, realizând cu succes o serie de acțiuni prioritare menite să diminueze lacunele în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile