Logo Realitatea.md

Deputații Partidului „Șor”, cu excepția lui Himici și Vitiuc, prezenți la ședința Parlamentului. Greceanîi i-a îndemnat pe toți deputați să facă testul la COVID-19

20 Iulie 2020, 15:26 // Politica

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, precum și ceilalți deputați ai fracțiunii, cu excepția lui Vladimir Vitiuc și Igor Himici, care sunt confirmați pozitiv cu coronavirus sunt prezenți astăzi la ședința Parlamentului, unde examinează astăzi moțiunea de cenzură asupra Guvernului Chicu.

„Noi nu le putem permite să finiseza așa sesiunea. Faptul că colegii mei sunt infectați nu înseamnă că și eu sunt infectată, să nu speculăm pentru că noi am cerut majorității ca ședința de azi să fie amânataă. Ședința de azi e contrar legii, mai mulți deputați sunt în teritorii”, a spus Marina Tauber înainte să intre în sala de ședințe.

Ulterior, Marina Tauber a început să perturbeze ședința plenului, pentru faptul că „nu li s-ar permite celor doi deputați ai Partidului Șor să fie prezenți la examinarea moțiunii”.

Cu o reacție a venit deputatul PDM, Dumitru Diacov, care a îndemnat-o pe Marina Tauber să se liniștească și să nu încurce ședințele Parlamentului cu Primăria Jora de Jos, unde aceasta a avut un mandat scurt de primăriță.

„Marinocica aici e Parlamentul Republicii Moldova, nu primăria de la Jora de jos. Marina eu cu toată dragostea față de tine, biroul permanent a luat decizia, eu înțeleg că voi sunteți puțin stresați. Împrumutați de de la Sîrbu megafonul. Ai băut medicamente pentru COVID sau pentru temperatură”, s-a adresat Diacov către Tauber.

La rândul său, Andrian Candu a întrebat președinta Legislativului, de ce Parlamentul nu a fost pus în carantină, exact ca atunci când un deputat PDM a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Drept reacție, Zinaida Greceanîi, i-a rugat pe toți deputații să facă testul la COVID-19, după ședința de astăzi a Legislativului.

VIZI ȘI:

Dezordine în Parlament. Chicu și-a început raportul cu acuzații la precedentul Guvern Sandu. Opoziția boicotează ședința (VIDEO)

Sergiu Sîrbu a venit cu un megafon la ședința Parlamentului. Greceanîi spune că a încălcat Regulamentul Legislativului

Ultima oră! Doi deputați în Parlamentul Republicii Moldova, confirmați pozitiv la COVID-19

Azi ar putea avea loc ședința plenară pentru dezbaterea moțiunii de cenzură. Chicu, deschis să-și modifice agenda pentru „exercițiul democratic”

Reacția deputaților PAS și Platformei DA după anunțul că azi ar putea avea loc ședința Parlamentului. „Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile