Logo Realitatea.md

Deputat ACUM: „Dacă toți ar fi decis ca Octavian Țîcu să rămână îngeri și nepătați, astăzi încă am fi fost sub regimul lui Plahotniuc”

08 August 2019, 11:19 // Politica

Dacă toți deputații din Blocul ACUM ar fi decis ca Octavian Țîcu să rămână îngeri și nepătați, astăzi încă am fi fost sub regimul lui Plahotniuc. Declarația aparține deputatului ACUM Radu Marian, făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Captare video

„Eu țin minte acea săptămână crucială în care noi trebuia să votăm noul Guvern și Parlament, dl Țîcu, pur și simplu, a dispărut, nu puteam să-l găsim la telefon, nu puteam să-l întrebăm unde se află, să ne spună și nouă părerea, pentru că era un moment crucial pentru țară și nu am putut să-l găsim. Și atunci, aceste nemulțumiri ale lui eu le înțeleg, respect opinia lui, dar cred că era mai bine ca el să ni le transmită în privat”, a spus Radu Marian.

Deputatul nu crede că pot apărea fisuri mai grave în această alianță, menționând că a fost doar o problemă de comunicare între deputații PAS și în general ai Blocul ACUM cu Octavian Țîcu. „Este această barieră de comunicare, dar ea vine din ambele părți”.

Având în vedere că Igor Dodon insistă cu tot dinadinsul să fie semnat un nou acord între fracțiuni, Radu Marian susține că acesta trebuie să fie focusat pe reforma justiției, pe reforma statului de drept și pe îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor Republicii Moldova. „Dacă aceste principii vor sta la baza acordului, colaborarea noastră poate continua”, a declarat deputatul ACUM.

VEZI ȘI:

Socialiștii insistă pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și blocul ACUM

Octavian Țîcu: „De foarte multe ori am avut numiri în interior care nici măcar nu au fost discutate în fracțiuni sau în bloc”

Igor Dodon către deputații Blocului ACUM: „Să dăm dovadă de înțelepciune și maturitate politică”

Mesajul Maiei Sandu, în urma replicilor „online” între deputații ACUM și PSRM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile