Logo Realitatea.md

Deputat PAS: Conducerea raionului Telenești PD-PSRM o impune pe directoarea unui gimnaziu să demisioneze fără motiv (DOC)

20 Februarie 2020, 10:38 // Politica

Directoarea Gimnaziului „Anton Moraru” din satul Pistruieni, raionul Telenești, Aurica Bargan, este presată de către Direcția Generală Educație a Consiliului raional Telenești să-și depună demisia. Despre acest lucru a anunțat astăzi deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care a a făcut o interpelare către conducerea Consiliului raional Telenești, pentru a înceta presiunile asupra directoarei.

Foto Simbol

Potrivit deputatului, presiunile care se fac asupra Auricăi Bargan sunt neîntemeiate și ilegale, iar acest lucru se face doar din considerentul că aceasta ar avea alte viziuni politice decât cele promovate de către conducerea Consiliului raional Telenești.

„Hărțuirea angajaților din instituții de stat și publice care nu sunt membri ai PD și sau PSRM ia amploare în a-i impune să elibereze posturile ocupate. Chiar dacă sunt buni specialiști, chiar dacă funcțiile lor sunt nepolitice, chiar dacă nu există temeiuri legale pentru asta. Semnalez mai jos așa un caz. Este vorba de doamna Aurica Bargan, director al gimnaziului din satul, Pistruieni raionul Telenești. Doamna Bargan de mai mult timp este presată să depună cerere de plecare din funcția de director de gimnaziu. Presiunile sunt făcute în special de către reprezentanții Direcției Generale Educație a Consiliului raional Telenești.

Am cerut astăzi explicații de la cei care se încumetă la astfel de acțiuni ilegale. Cât încă nu-i târziu, îi îndemn să renunțe la comiterea fărădelegilor și să reintre în câmpul legal. Noi nu vom lăsa nepedepsite asemenea acțiuni”.

Menționăm că, Consiliul raional Telenești este condus de democrata Mariana Ombun, fiind președinta raionului, iar vicepreședinte este socialistul, Alexandru Isac.

DOC: Sergiu Litvinenco

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile