Logo Realitatea.md

Deputat PL: Pentru călătoriile prin toată Europa ar trebui să-i oferim lui Ghilețchi distincția lui „Pintilie Călătorul” (VIDEO)

05 Octombrie 2017, 10:43 // Politica

Deputatul fracțiunii Partidului Liberal, Lilian Carp, a făcut o analiză a călătoriilor președintelui Grupului Parlamentar European, Valeriu Ghilețchi. Acesta a subliniat că pentru călătoriile atât de dese prin întreaga Europă a lui Ghilețchi, ar trebui să i se ofere distincția lui „Panteleimon Călătorul”. 

Embed:

„Vreau să-l felicit pe domnul Ghilețchi cu călătoriile pe care le-a făcut prin toată Europa și propun să introducem o nouă distincție din partea Parlamentului pentru ăștia care călătores așa- distincția lui „Pintilie Călătorul”. Ca să știe lumea pentru ce se duc și ce fac acolo”, a subliniat Lilian Carp.

Declarația în acest sens a stârnit zâmbetel deputaților, iar Valeriu Ghilețchi a ținut să ofere și un răspuns.

„Mulțumesc pentru această remarcă. Eu în virtutea obligației care ne revine fiecăruia ca și deputat încerc să mi-o îndeplinesc. Călătoriile fac parte din această activitate. Cei trei menționați în acea analiză sunt membrii delegației noastre la adunarea Consiliului Europei, prin urmare, rolul nostru în comunitatea europeană este extrem de important. Activitatea externă nu poți să o faci stând acasă într-un birou”, a subliniat deputatul. 

Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Parlamentului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile