Logo Realitatea.md

Deputat: PSRM caută „țap ispășitor” în cazul Ceaus, însă la MAI și Poliția de Frontieră sunt conducători socialiști

06 Aprilie 2021, 16:02 // Politica

După ce în spațiul public au apărut informații pe care autoritățile noastre nu le-au confirmat și nici infirmat în legătură cu traversarea hotarului clandestin a judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, care a fost răpit, deputatul PAS, Mihai Popșoi îi acuză pe socialiști că s-ar face vinovați de acest lucru, întrucât acum aceștia încearcă să caute un „țap ispășitor”. Drept argument, Popșoi aduce faptul că, la MAI și Poliția de Frontieră, conducerea este asigurată de apropiați ai PSRM.

Foto: Poliția de Frontieră

Mai exact, deputatul face referire la Pavel Voicu – ministrul de Interne în exercițiu și șeful Poliției de Frontieră – Petru Corduneanu, care sunt descendenți ai PSRM.

 „Socialiștii caută pe cine să dea vina pentru răpirea judecătorului ucrainean Ceaus, dar uită că Ministerul de Interne răspunde de ordinea publică, iar Poliția de Frontieră împreună cu Serviciul Vamal asigură securitatea hotarelor. Toată conducerea acestor instituții este formată din apropiați ai lui Igor Dodon, care nici măcar în timpul stării de urgență, având toate atribuțiile posibile, nu au fost capabili să răspundă prompt la situație”, afirmă Popșoi.

Deputatul declară că, cei doi oficiali nu au întreprins acțiuni imediate ce se impun pentru a identifica persoanele ce se fac vinovate de răpirea lui Ceaus, considerând că „este vorba nu doar de neglijență, dar și de premeditare”.

„Ministrul Voicu nu a dorit sau nu a fost capabil să mobilizeze poliția pe urmele celor care l-au răpit pe judecătorul corupt, care se ascundea în Moldova de justiția ucraineană. Mai mult, șeful poliției de frontieră Petru Corduneanu, care a figurat în dosarul 7 aprilie, a fost consilier municipal și deputat PSRM, apoi a fost „omul” lui Dodon în conducerea SPPS, nu a făcut absolut nimic pentru a securiza hotarul. Filtrele de poliție au lipsit. Grupul operativ nu a reacționat. Trecerea hotarului nu a fost restricționată. Devine tot mai clar că nu e vorba doar de neglijență, dar și de premeditare”.

Mihai Popșoi menționează că, dacă socialiștii au întrebări despre cine e responsabil de scandalul cu judecătorul corupt dispărut din centrul Chișinăului, atunci ar trebui „să se uite în oglindă”, iar dacă caută vinovații, ar trebui să ceară socoteală acestor doi conducători ai instituțiilor de forță ale statului.

Amintim că, în spațiul public se vehiculează că, Nicolae Ceaus a fost dus în Ucraina din Moldova în portbagajul unei mașini cu numere diplomatice ce ar aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău. Nici Kievul și nici autoritățile din Moldova nu au comentat sau combătut aceste zvonuri.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile