Logo Realitatea.md

Deputați PSRM la fel ar fi abordați să părăseasc partidul pentru bani. Dodon: „Scopul este să rupă măcar unul”

25 Mai 2020, 13:44 // Politica

Revenim la istoria mandatului de aur, bine cunoscută în Republica Moldova. Deputați PSRM la fel ar fi fost abordați să părăsească rândul socialiștilor în favoarea fie a echipei Partidului ȘOR, fie a celei a grupului parlamentar „Pro Moldova” în schimbul unor sume de 400-500 de mii de euro. Despre asta a povestit președintele Igor Dodon, or liderul neformal al partidului, într-un interviu pentru Agora.md.

„Au fost încercări de a discuta cu deputații socialiști cu oferte de 400- 500 de mii de euro, ca să treacă la „Pro Moldova” sau Partidul „Șor”. Aceasta s-a întâmplat prin rude sau cunoscuți”, a declarat Igor Dodon, fără să dea numele deputaților cărora li s-ar fi făcut asemenea oferte.

În schimb, șeful statului a dezvăluit că asemenea cazuri sunt denunțate de către socialiști. Ba mai mult, procurorii ar investiga deja, pentru că au fost înregistrate situații de corupere, inclusiv, a unor consilieri locali și primari.

„Scopul aceste „grupări” este ca principial să rupă măcar un deputat de la PSRM. Consider că toți cei 37 de deputați vor face față. Am fost în situații mai dificile și am ținut piept. Spre exemplu, de la sudul țării, m-a sunat un primar și mi-a spus că l-au abordat cei din partea Partidului ȘOR și i-au propus un utilaj pentru a face drumurile în sat. Se dau și textele comunicatelor”, a adăugat Igor Dodon.

Totodată, oficialul dă de înțeles că sunt tentative de corupere din partea acelorași echipe a consilierilor locali și primari ai Platformei DA și PAS. În context, a explicat că PSRM ar fi oricând gata pentru un dialog cu cândva Blocul ACUM.

„Cu Partidul Șor și Pro Moldova niciodată. Cu transfugi nu putem discuta”, a conchis Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile