Logo Realitatea.md

Deputații au ieșit în vacanță! Discursul președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de toamnă (VIDEO)

23 Decembrie 2016, 19:53 // Politica

Deputații au ieșit, astăzi, în vacanță! Cu această ocazie, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a susținut un discurs în cadrul ședinței în care a enumerat reușitele în urma activității parlamentare din sesiunea de toamnă.

Embed:

În acest context, Andrian Candu a ținut să precizeze că au fost elaborate 758 de rapoarte, avize și amendamente la proiectele de acte legislative în ultimele patru luni. „Am reușit să aprobăm modificarea Constituției și astfel să încheiem cu succes reforma Procuraturii. În acest an, am recuperat restanțele acumulate de la 2009 încoace pe dimensiunea reformei justiției. Deja la această oră putem spune cu încredere că Parlamentul și-a onorat angajamentele față de societate. Moldova are o Procuratură reformată, o nouă hartă a judecătoriilor și o justiție cu tendințe de eliberare de așa numitulfactor politic. Am dat procuraturii și magistraților toate instrumentele cerute de societatea civilă, partenerii externi și experți”, a specificat acesta.

Totodată, speakerul Parlamentului a menționat și despre reforma pensiilor. „În premieră, după două decenii în care s-a denaturat și viciat întregul sistem de asigurări sociale, am reușit să promovăm o schimbare chirurgicală, vitală pentru Moldova. Am eliminat cel mai nociv element din sistem, această inechitate care a aruncat 70 la sută din pensionari sub mimul de existență. Împreună am reușit să votăm un sistem în care pensia omului este stabilită în dependență de contribuție și nu de funcție. Sunt sigur că alegătorii vor înțelege reforma, pentru că deja anul viitor, grație votului din Parlament, oamenii vor beneficia de o majorare semnificativă a pensiei”, a precizat Andrian Candu.

De menționat că deputații își vor relua activitatea parlamentară pe data de 16 ianuarie 2017.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6362 1.0072%
USD USD 17.7181 0.9613%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1511 0.9558%
UAH UAH 0.7038 0.8454%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile