Logo Realitatea.md

Deputații Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională, în vizită în Găgăuzia. Au evaluat cum se implementează politicile statului

24 Mai 2018, 21:30 // Politica

Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională au efectuat astăzi o vizită de documentare în Regiunea de Dezvoltare UTA Găgăuzia în vederea monitorizării procesului de implementare a politicilor statului în domeniul dezvoltării regionale și protecției mediului.

Foto: parlament.md

Deputații și-au propus să faciliteze dialogul cu instituțiile regionale și locale, să identifice provocările de dezvoltare la nivel regional și să optimizeze efortul instituțiilor statului la toate nivelurile în sprijinirea dezvoltării echitabile pe tot teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul vizitei, membrii Comisiei parlamentare de profil s-au documentat despre mersul implementării proiectului privind amenajarea teritoriului și conectarea la infrastructura comunală și căile de acces a parcului industrial Comrat, progresele înregistrate și problemele existente în activitatea Agenției de Dezvoltare Regională UTA Găgăuzia. Deputații au avut posibilitatea să se informeze despre activitatea laboratorului creat în incinta Universității de Stat din Comrat în scopul efectuării analizei calității solurilor, precum și a Centrului de afaceri din satul Avdarma, care oferă condiții favorabile dezvoltării mediului de afaceri din localitate.

O atenție sporită a fost acordată problemelor de mediu existente în regiune, în special situației ecologice dezastruoase create din cauza stării deplorabile a sistemelor de drenaj pentru evacuarea apelor freatice de pe străzile municipiului Comrat, care aduc pagube semnificative construcțiilor publice și private amplasate pe teritoriul extins al capitalei UTA Găgăuzia. Deputații împreună cu reprezerntanții autorităților publice locale din Comrat au discutat posibilele modalități de soluționare a problemei și suportul care ar putea fi acordat de către Comisie

Vizita a fost efectuată reieșind din Planul de activitate al Comisiei mediu și dezvoltare regională pentru anul 2018.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile