Logo Realitatea.md

Deputații Partidului Șor au contestat la CCM decizia Parlamentului privind ridicarea imunității lui Tauber și Apostolova (DOC)

19 Septembrie 2019, 16:41 // Actualitate

Un grup de deputați ai fracțiunii Prtidului Șor au depus la Curtea Constituțională (CCM) o sesizare prin care solicită declararea consituționalității ridicării imunității parlamentare deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolov.

Potrivit autorilor sesizării, ridicarea imunității celor două deputate s-a produs cu grave încălcări ale legii privind statutul deputatului și ale Regulamentului Parlamentului.

De asemenea, autorii documentului sunt de părerea că, procurorul general interimar, Dumitru Robu, nu ar avea dreptul să înainteze cererea de ridicare a imunității parlamentare.

Amintim că,luni, procurorul general interimar a mai venit în Parlament cu solicitarea de a retrage imunitatea pentru alte două deputate, ambele din fracțiunea Partidului Șor – Marina Tauber și Reghina Apostolov, care au fost reținute pentru 72 de ore. Ulterior, Marinei Tauber i-a fost aplicat mandat de arest pentru 30 de zile la domiciliu, iar în cazul Reghinei Apostolov, judecătorii urmează să se supună astăzi.

De asemenea, astăzi, procurorul genral interimar a venit în Parlament cu solicitarea de a ridica imunitatea a doi deputații – democratului Vladimir Cebotari și lui Petru Jardan, deputat din partea fracțiunii Partidului Șor. După examinarea sesizării, deputații au votat pentru retragerea imunității lui Cebotari, iar în cazul lui Jardan urmează să se expună mâine.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile