Logo Realitatea.md

Deputatul Constantin Botnari, alias „Costea Borsetka”, și-a depus mandatul de deputat

04 Decembrie 2019, 11:34 // Politica

Deputatul democrat Constantin Botnari, numit și „Costea Borsetka” sau „Borseta lui Plahotniuc”, a renunțat la mandatul de deputat. Comisia juridică numiri și imunitați a luat act și a votat cererea de demisie depusă de acesta.

Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook, deputatul socialist Grigore Novac, membru al Comisiei juridice din Parlament.

„Nu confundați cu Alexandru Botnari de la Hâncești... De fapt, în câteva zile și Alexandru Botnari trebuie să aleagă o funcție, fie cea de primar, fie cea de deputat”, a mai menționat Novac.

Amintim că la începutul săptămânii trecute, președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a anunțat că Constantin Botnari își va depune mandatul până la sfârșitul săptămânii, ca urmare a unei discuții pe care a avut-o cu el.

Constantin Botnari este cunoscut pentru faptul că a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat tainic din țară după ce formațiunea a cedat puterea. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetca”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane. Una dintre ultimele referințe publice la el arăta că „degrabă trebuie să revină în Moldova de la Londra”. În spațiul public sunt vehiculate presupuneri că Vladimir Plahotniuc continuă să influențeze lucrurile în interiorul PDM șu după plecare.â

Vedeți și: Botnari, apropiatul lui Plahotniuc, își va depune săptămâna aceasta mandatul de deputat

Filip: I-am cerut lui Botnari să-și depună mandatul de deputat. Cum a reacționat cel din urmă

Fără „omul de încredere” al lui Plahotniuc în PDM. Serghei Iaralov a fost exclus din rândurile partidului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile