Logo Realitatea.md

Dereck J. Hogan a transmis un mesaj de compasiune, după incendiul de la Filarmonica Națională

25 Septembrie 2020, 12:17 // Actualitate

Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a venit cu un mesaj de compasiune și susținere, după incendiul de la Filarmonica Națională „Serghei Luncheivici", care practic nu mai este posibil de reabilitat, decât construirea de la zero.

„Suntem profund întristați că în urma incendiului devastator de ieri seara a fost distrusă clădirea Filarmonicii Naționale din Chișinău. A fost o tragedie să urmărești cum o clădire atât de frumoasă din centrul Chișinăului, cât și o parte a patrimoniului cultural, au fost pierdute”, se precizează în mesajul Ambasadorului.

Totodată, Dereck J. Hogan precizează că, Ambasada SUA a avut o colaborare „de excepție" cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", care de-a lungul anilor „a găzduit, de fiecare dată, cu mult entuziasm" recitalurile americane muzicale și tradiționalele Concerte de Crăciun".

„În calitatea mea de ambasador am avut ocazia să mă bucur de numeroase evenimente organizate în incinta acestei săli. Suntem alături de echipa filarmonicii în aceste momente dificile și sperăm că acest simbol al culturii muzicale moldovenești va renaște din scrum pentru a continua să delecteze iubitorii de artă muzicală și generațiile ce vor urma. Aștept cu nerăbdare momentul când acest lucru se va întâmpla și ziua când ne vom revedea cu toții", a mai adăugat Ambasadorul SUA la Chișinău.

Amintim că, ieri, Filarmonica Națională a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma incendiului tavanul sălii mari a instituției, unde se desfășurau concertele a cedat.

Lucrările au durat până noaptea, iar astăzi dimineață au fost reluate de către salvatori și pompieri.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile