Logo Realitatea.md

Dodon: Dmitrii Kozak oricum se va ocupa de relațiile moldo-ruse, doar că din postura de șef adjunct al administrației prezidențiale

24 Ianuarie 2020, 16:21 // Actualitate

Dmitrii Kozak a plecat din Guvernul rus, însă se pare că îi este atât de dragă Republica Moldova încât se va ocupa de relațiile moldo-ruse în continuare deja din postura de vicedirector al administrației prezidențiale ruse. Despre asta a vorbit șeful statului, Igor Dodon, în cadrul platformei „Președintele răspunde”, unde a spus că s-a întâlnit săptămâna trecută, la Moscova cu Kozak și a discutat despre acest lucru.

„Probabil ați observat că la sfârșitul săptămânii trecute la Moscova. Am avut întrevedere și cu domnul Kozak, care acuma a plecat din Guvern în administrația domnului Putin și se va ocupa de CSI, Uniunea Euroasiatică și de problemele economice, inclusiv de dosarul Republicii Moldova. De aceea, toate proiectele noastre ce țin de relațiile moldo-ruse vor continua și poate vor avea o dinamică mai bună”, a spus Dodon.

De asemenea, șeful statului a declarat că a discutat cu administrația de vârf a Federației Ruse, iar ministrul Agriculturii de la Moscova a rămas în funcție, iar toate lucrurile convenite cu acest minister și autoritățile de la Chișinău vor rămâne în vigoare.

Amintim că, fostul vicepremier rus și reprezentant special al președintelui Rusie pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak, care nu se mai regăsește în noua componență a guvernului rus, a fost numit de către Vladimir Putin – șef adjunct al administrației prezidențiale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile