Logo Realitatea.md

Designerul american Ralph Lauren împlineşte 80 de ani

14 Octombrie 2019, 11:13 // Life

Renumitul designer de modă american, Ralph Lauren, împlinește astăzi 80 de ani. S-a născut în Bronx, New York City, SUA, la 14 octombrie 1939. Părinţii săi erau imigranţi evrei din Belarus. La vârsta de 16 ani, Ralph şi fratele său Jerry şi-au schimbat numele din Lifshitz în Lauren, fiind tachinaţi mereu la şcoală din acest motiv, scrie Agerpres.

Foto: port-magazine.com

Ralph Lauren a început, în 1967, proiectarea de cravate pentru bărbaţi, sub numele de "Polo", pe care le vindea în magazine mari, inclusiv Bloomingdale. S-a extins apoi la o linie de haine pentru bărbaţi.

În 1970, a primit premiul "Coty" pentru creaţiile sale în materie de modă pentru bărbaţi. În urma acestei recunoaşteri, a lansat o linie de costume pentru femei adaptate în stil clasic pentru bărbaţi. În 1972, a lansat o cămaşă din bumbac cu mâneci scurte în 24 de culori. Acest design, inscripţionat cu logo-ul "Polo", a devenit semnătura brandului.

Şi-a extins ulterior brandul pentru a include o linie de îmbrăcăminte de lux numită "Ralph Lauren Purple", o colecţie de mobilier de casă numit "Ralph Lauren Home", şi o colecţie de parfumuri. "Polo" produce în prezent îmbrăcăminte pentru bărbaţi, femei şi copii. Designerul a proiectat, de asemenea, uniforme olimpice pentru echipa SUA.

Dintre cele mai importante colecţii ale sale amintim: "Polo/Ralph Lauren for Men", "Ralph Lauren for Women", "Double RL", "Ralph Lauren Home", "Ralph Lauren Paint". Eleganţa şi rafinamentul definesc colecţiile sale, negrul şi materialele lucioase reprezentând laitmotivele colecţiilor. A fost printre primii designeri care a descoperit impactul comercial al colecţiilor de lifestyle.

În 2015, designerul Ralph Lauren s-a retras din postul de director executiv al casei de modă care îi poartă numele, după aproape o jumătate de secol la conducerea acesteia, potrivit AFP şi DPA. El a rămas, însă, preşedinte executiv şi director de creaţie la "Ralph Lauren Corporation".

Designerul american s-a căsătorit cu recepţionera Ricky Anne Low-Beer în New York, în 1964. Cei doi sunt părinţii a trei copii: Andrew, David şi Dylan. David Lauren este singurul care a făcut carieră la "Polo". În 2011 s-a căsătorit cu Lauren Bush, nepoata fostului preşedinte George W. Bush. Andrew Lauren este producător de film, în timp ce Dylan Lauren este proprietarul unui magazin de dulciuri din New York.

În 2010, Ralph Lauren a fost declarat Cavaler al Legiunii de onoare de către preşedintele francez Nicolas Sarkozy. În septembrie 2012, revista "Forbes" a estimat averea sa la 7 miliarde de dolari, clasându-l pe locul 191 al listei celor mai bogaţi oameni din lume.

Utilizând averea sa considerabilă, Lauren a adunat o colecţie celebră de automobile rare, între 50 şi 100 de autoturisme. În 2005, designerul a permis prezentarea colecţiei sale la Muzeul de Arte Frumoase din Boston, SUA. În 2011, o selecţie din colecţia de maşini ale sale a fost expusă la Paris. 

Citeste tot despre: Ralph Lauren
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile