Logo Realitatea.md

Designul modern minimalist - mai mult decât materiale naturale și tonuri neutre în proiectul Dael

16 Octombrie 2020, 10:15 // Life

Minimalismul continuă să crească în popularitate pe plan mondial. Această mișcare estetică la moment cuprinde întregul ansamblu al unui trai eficient, estetic plăcut, ordonat și spațios. Redă o nouă viață spațiilor prin aplicarea strategică a acestui stil. Un exemplu elocvent, marca biroului de arhitectură și design interior POLYART DESIGN, îl reprezintă proiectul Dael. Proiectul Dael este un pas încrezut spre viitorul modern al spațiilor de locuit. Combinând o gamă prielnică unui trai confortabil cu principiile minimalismului, acest proiect aduce la suprafață adevărata esență a minimalismului.

Debarasându-se de unele noțiuni de prisos ale minimalismului clasic și înlocuindu-le cu unele elemente care aduc sentimentul casnic spațiului, acest proiect ambițios de interior design este balansat perfect. Materialele sunt complet naturale, având scopul de a fi funcționale, estetic plăcute, dar și ecologic prietenoase. Tonurile alese sunt neutre, se pot ușor combina cu o varietate largă de materiale, permițând o dezvoltare stilistică ulterioară, conform dorințelor care pot apărea pe parcurs.

Desigur, elementele din cadrul proiectului Dael, luate aparte, nu ar putea niciodată reda amplitudinea estetică unică creată în acest spațiu. Magia adevărată în designul modern apare, de fapt, la etapa de planificare. În rezultatul final nu pot fi observate anumite elemente. Procesele de selecție atentă a nuanțelor, de stabilire a formelor și materialelor și a navigării mentale a spațiului creat pentru stabilirea factorilor necesari lipsesc. Cu toate acestea, ele reprezintă cheia în procesul găsirii combinației perfecte de obiecte distincte, care servesc la crearea unui spațiu inedit.

Pe lângă aceasta, merită de considerat și faptul că în acest design multe lucruri sunt ascunse intenționat. Tematica designului modern minimalist se preocupă atât cu ce este prezent, cât și cu elementele lipsă. Astfel, ținând cont de principiul creării unui interior modern cu un spațiu larg și deschis, dimensiunile fixe insistă asupra la o ajustare a perspectivei. Dormitorul devine o cameră cu pereți transparenți și draperii în jurul său. Baia devine, la fel, un spațiu deschis, dar bine structurat. Separarea în diverse compartimente este asul la îndemâna minimalismului, care a fost jucat cu forte în cadrul proiectului.

Fiecare zonă fizică este delimitată intenționat, pentru a sublinia funcționalitatea sa, păstrând în același timp accesibilitatea simplă care se găsește la un spațiu deschis. În crearea acestui loc unic, sentimentul de bază redat este cel de corectitudine. Unghiurile drepte și liniile drepte servesc acest scop și redau o atmosferă de rigiditate pe care te poți baza. Concomitent, formele geometrice atent alese, în combinație cu elemente de mobilă, creează împreună confort și servesc drept un contrast foarte uman și necesar acestui proiect.

Minimalismul are la baza sa inovația – metode noi de a crea spații prielnice traiului uman. Cu cât mai puține elemente cu utilitate redusă sunt prezente, cu atât mai bine. Dacă te-a intrigat proiectul Dael și ai dori să afli ce ar putea un expert în design interior să-ți recomande personal ție, contactează-ne direct la +373 69 34 25 61 sau trimite-ne un e-mail la studiopolyart@gmail.com. Bucură-te și tu de un mediu ambiant prielnic.

P.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile