Logo Realitatea.md

Detalii cutremurătoare în cazul lui Jamal Khashoggi: Trupul jurnalistului ar fi fost distrus în acid

02 Noiembrie 2018, 16:10 // În lume

Un oficial turc a declarat pentru Washington Post că trupul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost distrus în acid în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul sau la reşedinţa din apropiere a consulului general saudit, relatează cotidianul turc Hurryet, citat de Mediafax.

Foto: reuters.com

Vizita procurorului Arabiei Saudite Saud al-Mojeb la Istanbul „s-a încheiat fără rezultate concrete” pe 31 octombrie, potrivit oficialilor turci, întrebarea despre locul unde se află corpul lui Khashoggi rămânând fără răspuns.

Un înalt oficial turc, care a vorbit cu Washington Post, cu condiţia anonimatului a afirmat că dovezile biologice descoperite în grădina consulatului susţin teoria că trupul lui Khashoggi a fost aruncat aproape de locul unde a fost ucis şi dezmembrat.

„Corpul lui Khashoggi nu avea nevoie să fie îngropat”, a declarat oficialul.

Într-o declaraţie de presă scrisă pe 31 octombrie, biroul procurorului-şef din Istanbul a remarcat că omologii lor din Arabia Saudită au respins rapoartele anterioare care indicau că un „colaborator local” a dispărut.

„Procurorul saudit care a vizitat Istanbulul a închis cazul în loc să lase o luminiţă aprinsă”, scria editorialistul cotidianului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, pe 1 noiembrie.

Khashoggi, cronicarul cotidianului The Washington Post şi un critic al conducătorului de facto al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a fost ucis în interiorul consulatului pe 2 octombrie, după ce a intrat în sediu pentru a obţine documentele necesare pentru a se căsători.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile