Logo Realitatea.md

Detalii despre avionul prăbușit în Indonezia. Ce relevă datele descărcate din cutia neagră găsită

05 Noiembrie 2018, 14:20 // În lume

Șeful Comitetului pentru Siguranţa Transporturilor din Indonezia, a declarat că potrivit datelor descărcate din cutia neagră a avionului prăbuşit după decolarea de la Jakarta indicatorul de viteză nu funcţionase corect în cursul ultimelor patru zboruri ale aeronavei, scrie Mediafax.

Foto: news.sky.com

Problema a fost similară în cursul ultimelor patru zboruri, inclusiv înainte de prăbuşirea avionului pe data de 29 octombrie, relatează cotidianul The Washington Post.

Oficialii au precizat că datele descărcate par să confirme rapoartele că altitudinea şi viteza avionului erau neregulate înainte de prăbuşire.

Scafandrii au recuperat joi una din cutiile negre ale avionului, mai exact înregistratorul de date de zbor. Autorităţile continuă să caute cea de-a doua cutie neagră, anume înregistratorul de voce din cockpit.

Momentan nu se cunosc clar cauzele prăbuşirii avionului, însă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor ar putea oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Potrivit site-ului aviation-safety.net, aeronava a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte. Un raport tehnic al acelui zbor, obţinut de site-ul aviatic, semnala că indicatoarele de altitudine şi viteză indicau date „imprecise”.

VEZI ȘI:

INDONEZIA: Un avion cu 189 de pasageri s-a prăbușit. Salvatorii sunt în căutarea aeronavei (FOTO)

Prima victimă din avionul prăbușit în Indonezia a fost identificată. Femeia nu voia să urce în aeronavă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile