Logo Realitatea.md

Detalii despre desfășurarea meciului Moldova - Franța în cadrul preliminariilor Euro 2020. Cum va fi asigurată ordinea publică

19 Martie 2019, 19:00 // SPORT

Astăzi a avut loc conferința de presă privind accesul la stadion și asigurarea ordinii publice în timpul meciului de fotbal din cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal 2020, dintre selecționatele Moldovei și Franței, care va avea loc pe 22 martie 2019, ora 21:45, pe stadionul Zimbru.

Foto simbol: pixabay.com

Ținând cont de amploarea evenimentului, urmează a fi întreprinse măsuri sporite de securitate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura ordinea publică și buna desfășurare a evenimentului.

Toate abonamentele au fost deja vândute. La meci sunt așteptați peste 10 mii de suporteri, dintre care circa 400 sunt suporterii echipei franceze. Totodată, în cadrul conferinței de presă, partea franceză a confirmat că nu a reușit să vândă toate biletele. De aceea, circa 600 de bilete urmează să fie puse în vânzare.

Accesul pe stadion va fi permis de la ora 19:45, în baza unui bilet, abonament sau invitație. Totodată suporterii trebuie să aibă la ei un act de identitate și să verifice din timp dacă pe bilet, abonament sau invitație sunt scrise ultimele 6 cifre din codul personal.

Pentru suporteri vor fi puse la dispoziție două zone de acces: una pe strada Cuza Vodă și a doua pe strada Burebista, unde vor fi verificați. Aceștia sunt sfătuiți să folosească transportul public, întrucât nu vor fi locuri de parcare suficiente. În seara când se va desfășura meciul, vor fi puse în circulație mai multe unități de transport.

Pe 22 martie, începând cu ora 17:00, traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Dacia, direcția de deplasare Aeroport spre Centru, tronsonul cuprins între străzile Burebista și Cuza Vodă, unde va fi instalat gard de protecție cu formarea punctelor de control/acces și a coridoarelor, iar transportul va fi redirecționat pe partea carosabilă a bulevardului Dacia, același tronson, direcția Centru spre Aeroport, unde se va circula în ambele sensuri.

Potrivit șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, în perioada 21-25 martie, la pupitrul de recepționare a apelurilor de urgență 112 vor fi vorbitori de limbă franceză.

Pentru buna asigurare a evenimentului, Poliția Națională intervine cu următoarele recomandări către cetățeni:

  • spectatorii să se prezinte la meci cu biletul/bonamentul și obligatoriu cu buletinul de identitate, sau alt act de identitate în care este indicat IDNP-ul;
  • să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte legea și indicaţiile forţelor de ordine;
  • să se abţină de la acţiuni ilegale și să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;
  • să se abțină de a aduce în stadion băuturi alcoolice, precum și nu se admite apariția în stare de ebrietate;
  • să nu arboreze material de publicitate vizuală ce aduce ofensă sau incită la violență, ură rasială, denigrarea țării și națiunii;
  • să nu arunce cu obiecte în teren, să nu intre pe terenul de joc;
  • să nu depășească limitele decenței sportive în manifestarea sentimentelor de bucurie sau de dezaprobare;
  • să păstreze buna reputație a echipelor favorite printr-un comportament responsabil;
  • dacă ați nimerit în dificultate, sau aveți nevoie de ajutor, apelați la cel mai apropiat carabinieri, polițist sau apelați 112.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1295 -0.5112%
USD USD 17.6496 -0.3095%
RUB RUB 0.2786 0.1798%
RON RON 4.0056 -0.7385%
UAH UAH 0.7221 -0.2211%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile