Logo Realitatea.md

DETALII despre operațiunea de dimineață: 90 de percheziții în 26 de raioane, soldate cu rețineri. Printre suspecți, un student de la Academia MAI

17 Octombrie 2017, 11:57 // Societate

UPDATE: Alte trei persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor efectuate de forțele de ordine în raioanele din nordul țării (Căușeni, Edineț, Ungheni, Briceni, Drochia, Fălești, Bălți, Ocnița, Soroca, Telenești, Florești).

Totodată, au fost depistate și ridicate 7 kg de marijuana, 30 gr. amfetamină, 300 gr. hașiș, plante de cânepă, plante de mac uscate, 30 de pastile psihotrope (aprozolan, omeprozol), 10 gr. de etnobotanice, semințe de cannabis, 10 gr. heroină, obiecte destinate consumului de droguri, un pistol fără acte de proveniență, o armă de vânătoare cu țeavă lisă, două cartușe de la armă de vânătoare cu calibrul 16 mm, un revolver, 81 de cartușe cu cal. 6 mm, un pistol pneumatic, 20 000 Euro și 16000 lei.

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura municipiului Chișinău Oficiul Principal, serviciile de investigații infracțiuni din cadrul Inspectoratelor de Poliție și alte oficii ale Procuraturii din teritoriu, au efectuat peste 90 de percheziții în 26 de raioane ale republicii. Potrivit ultimelor informații, acțiunile vizează persoanele implicate în trafic de droguri în privința cărora se dispunea de informații și existau probe pertinente că păstrează, produc, distribuie stupefiante consumatorilor.

Până în prezent, au fost reținute opt persoane, cu rol de organizatori și intermediari la comercializarea drogurilor. În raionul Cahul a fost reținut un bărbat de 46 de ani, anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni grave și deosebit de grave, recunoscut în lumea criminală cu autoritate, precum și trei complici, locuitori a mun. Chișinău, la care au fost depistate peste 1 kg de marijuană, dispozitive destinate consumului de droguri, arme și muniții, precum și utilaj destinat creșterii plantelor de cânepa și împachetării drogurilor prin vacuumare.

În raionul Căușeni au fost reținute trei persoane, precum și un student al Academiei Ștefan cel Mare al MAI, care comercializau droguri de tip hașiș. La student au fost efectuate achiziții de control, iar drogurile au fost transmise investigatorului sub acoperire pe teritoriul Academiei.

În urma perchezițiilor au fost depistate plante de cânepă, un pistol fără acte de proveniență, cartușe de luptă de automat AK-47 deținute ilegal, obiecte destinate consumului de droguri, precum și droguri de tip hașiș.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați ei riscă  închisoare de la 7 la 15 ani. 

CITEȘTE ȘI: 

Acțiuni de amploare în toată țara! Polițiștii antidrog efectuează zeci de percheziții. Sunt rețineri (VIDEO) 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile