Logo Realitatea.md

DETALII despre tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc. Comanditarii sunt doi moldoveni, iar remunerarea era de 200 de mii de dolari (VIDEO)

08 Aprilie 2017, 13:46 // Societate

Opt persoane, dintre care șase sunt moldoveni cu cetățenii multiple și doi ucraineni au fost reținuți în Moldova, fiind suspectați de pregătirea omorului asupra omului de afaceri și președintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit forțelor de ordine, toți cei opt sunt cu antecedente penale deosebit de grave, iar în cadrul grupării criminale, fiecare își avea rolul său.

Ca rezultat al reținerii, asupra celor reținuți au fost depistate patru aruncătoare de grenate cu efect cumulativ, două pistoale, muniții, stații radio speciale, obiecte de camuflaj cum ar fi bărbii, perucă, telefoane mobile de unică folosință, calculatoare și documente ce țin de înscrisuri de mână deosebit de importante.

În cadrul investigațiilor a mai fost stabilit că două persoane ar fi comanditarii, ambii moldoveni, iar unul se află în prezent în Moscova. Totodată, unul dintre comanditari ar avea legătură directă cu grupul criminal și este o autoritatea a lumii criminale atât în Republica Moldova, cât și în Federația Rusă.

În paralele cu operațiunea din Moldova, în Ucraina au fost reținute alte nouă persoane, două dintre care au fost luptători pregătiţi și au participat la operațiunile din Donbas.

Investigațiile au pornit în luna decembrie, atunci când poliția din Ucraina a furnizat autorităților din Moldova informații cu privire la trimiterea în țara noastră a unor asasini pentru a executa o comandă de omor a unor persoane.

Forțele de ordine au pornit o cauză penală pe acest caz. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare.

Remunerarea pentru executarea omorului era de 200.000 de dolari, dintre care 100.000 erau achitați deja sub formă de avans.

Autoritățile din Republica Moldova în paralele cu cele din Ucraina urmează stabili mai multe detalii pentru a trage la răspundere persoanele responsabile.

Citește și:

Imagini VIDEO cu momentul reținerii suspecților de tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

(FOTO) Ministerul de Interne al Ucrainei anunță despre o tentativă de OMOR asupra lui Vlad Plahotniuc. Reacția IGP

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile