Logo Realitatea.md

Detalii descifrate din înregistrarea audio dinaintea uciderii jurnalistului Khashoggi: „Nu pot să respir!”

10 Decembrie 2018, 08:35 // În lume

Ultimele cuvinte ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi înainte să fie dezmembrat au fost „nu pot să respir”, a anunțat duminică CNN, citând o sursă care pretinde că a citit transcrierea unei înregistrări audio a crimei, relatează Agerpres.

Foto: time.com

El a repetat de trei ori cuvintele „Nu pot să respir!”

Această sursă, a cărei identitate nu a fost precizată de CNN, a declarat că transcrierea arată că uciderea jurnalistului saudit a fost premeditată şi că au fost efectuate mai multe apeluri în timpul uciderii acestuia pentru a descrie desfăşurarea operaţiunii, efectuată la consulatul saudit din Istanbul.

Potrivit CNN, oficialii turci cred că aceste apeluri telefonice au fost adresate unor înalţi oficiali saudiţi la Riad.

Transcrierea comportă descrieri ale unei lupte dintre jurnalistul Khashoggi şi ucigaşii săi şi conţine sunete înregistrate pe bandă în timp ce corpul dizidentului „era dezmembrat de un fierăstrău”.

Transcrierea originală a fost efectuată de serviciile de informaţii turce. CNN indică faptul că sursa sa a citit o versiune tradusă a acestei transcrieri şi a fost informată despre investigaţia făcută de autorităţile turce privind moartea jurnalistului.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic al puterii de la Riad care era colaborator al cotidianului Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul. 

VEZI ȘI:

Citate din înregistrarea audio dinaintea uciderii lui Khashoggi: „Dă-mi drumul la mână! Ce faci?”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile