Logo Realitatea.md

DETALII noi în cazul „Gheorghe Petic”. Pe hainele barbatului au fost depistate probe biologice, ce aparțin victimei agresate sexual (AUDIO)

13 Octombrie 2018, 11:50 // Actualitate

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu noi detalii și precizări în cazul reținerii președintelui Organizației Teritoriale Ungheni, a Partidului Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Gheorghe Petic, care este acuzat de viol.

Captură Video

Potrivit IGP, ieri, 12 octombrie, la Centrul unic 112, la ora 14.50, a parvenit un apel telefonic de la o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției, reclamând că a fost agresată fizic și apoi violată de către un bărbat la propriul domiciliu.

Poliția s-a deplasat la fața locului pentru a stabili toate circumstanțele. În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Ungheni. Din spusele victimei, ea se cunoaște cu agresorul, care a venit acasă la ea pentru a purta o discuție, însă lucrurile au degenerat ulterior.

Victimei i-a fost acordată asistență psihologică, iar apoi a fost dispusă efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întreținerii raportului sexual, fiind depistate și ridicate probe biologice, care urmează să fie suplimentar analizate. De asemenea, la locul săvârșirii faptei au lucrat experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică, care au prelevat și alte probe care confirmă prezența presupusului agresor în casa victimei.

La fel, „pe hainele barbatului au fost depistate și ridicate probe biologice, care aparțin victimei agresiunii sexuale. Presupusul agresor a refuzat să se supună de buna voie recoltării de probe biologice, fiind necesară apelarea la procedurile legale impuse în astfel de situații prin obținerea unei încheieri judecătorești, dupa care s-a efectuat recoltarea probelor. În cadrul cauzei penale există imagini de la o camera de supraveghere care confirmă prezența persoanei bănuite în blocul în care locuiește victima, la ora când s-ar fi produs incidentul reclamat”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Amintim că, presupusul agresor, Gheorghe Petic, a fost ieri, reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile