Logo Realitatea.md

(FOTO) Detalii privind perchezițiile la Calea Ferată! Procurorii au nevoie de câteva zile pentru a examina materialele ridicate

23 Octombrie 2019, 18:06 // Actualitate

Un șir de 40 de percheziții au fost efectuate astăzi, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, pe faptul transportării băuturilor alcoolice și altor mărfuri, în baza documentelor falsificate, în vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova. Oamenii legii susțin că au ridicat un volum atât de mare de materiale încât va fi nevoie de câteva zile pentru examinarea acestora.

Foto: procuratura.md

„Ceea ce poate fi făcut public la această etapă, însă, este faptul că ilegalitățile examinate de procurori vizează perioada anilor 2015-2019, atunci când factori de decizie ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au folosit de situația lor de serviciu și au falsificat facturi fiscale, dar și ștampile ale organelor vamale și altor autorități care permit efectuarea transportării mărfurilor. Toate acestea au fost întreprinse în scopul prezentării lor la verificările vamale spre Belarus, Rusia și Ucraina, pentru transportarea cu aceste acte false a băuturilor alcoolice și altor mărfuri, într-o cantitate mai mare decât cea permisă”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale cu privire la perchezițiile care au avut loc azi la domiciliile, automobilele persoanelor implicate, în oficiile de la calea ferată, depou, precum și în vagoanele-restaurante vizate.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele responsabile riscă o amendă de până la 42.250 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

Operațiunea a avut loc de comun cu ofițerii Secției de coordonare a activității de urmărire penală a Departamentului de Poliție.

Vedeți și: (update) Percheziții la „Calea Ferată”: Vagoanele-restaurant, cheia în dosarul penal pornit

„Calea Ferată” a spus că perchezițiile de azi-dimineața au avut loc la solicitarea conducerii

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile