Logo Realitatea.md

Deținuții din Penitenciarul nr. 3 din Leova s-au mutat în casă nouă. A fost inaugurat blocul recent renovat capital (FOTO)

16 Februarie 2020, 09:09 // Societate

În Penitenciarul numărul 3 din Leova a fost dat în exploatare blocul recent renovat și modernizat pentru deținuții condamnați pentru prima dată.

Foto: ANP

Blocul este destinat persoanelor condamnate pentru prima dată la pedeapsa închisorii, cărora li s-a stabilit executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis şi are o capacitate de 110 persoane.

În urma modernizărilor și modificărilor efectuate în acest bloc au fost instalate sisteme de monitorizare video, sisteme moderne de control (buton pentru solicitare de ajutor), securitate anti-incendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate. De asemenea, clădirea dispune de cazangerie proprie, curți de plimbare și teren multifuncțional de sport.

Reconstrucția edificiului a fost efectuată în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei aflate în detenție, iar pentru renovare s-au investit 35,4 milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Conform autorităților, în mai multe instituții penitenciare vor fi desfășurate lucrări similare de reconstrucție prin extinderea spațiilor de deținere a persoanelor lipsite de libertate, reabilitarea infrastructurii penitenciarelor existente, pentru ca toate persoanele aflate în locurile de detenție să primească susținerea statului, pentru a-și corecta comportamentul și a se integra în societate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile