Logo Realitatea.md

Dezinfectant „made in Moldova”! Ce companie a obținut permisiunea de a-l produce (FOTO)

18 Septembrie 2020, 11:20 // Economie

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a efectuat astăzi, 18 septembrie, o vizită de lucru la compania FARMAPRIM - producător autohton de medicamente, care a obținut recent permisiunea de a fabrica dezinfectanți în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, Priseajniuc, alături de directorul FARMAPRIM, Ion Borzeac, a inspectat întregul proces tehnologic al companiei ce se specializează, inclusiv, în dezvoltarea și fabricarea medicamentelor de uz uman, având un portofoliu cu peste 100 de produse din diverse grupuri farmacoterapeutice, cu un număr de 170 angajați. Liniile de producere ale companiei au fost inspectate anterior de autorități regulatorii din RM și UE, obținând Certificatele GMP, ce confirmă corespunderea condițiilor cu Regulile de buna practică de fabricație. 

Activitatea producătorului autohton FARMAPRIM reprezintă rezultatul investiției străine din partea grupului de companii farmaceutice de renume mondial din Elveția: "Ferring Pharmaceuticals"– producător de medicamente inovative și "Amring Holding" – producător de medicamente generice, ambele companii cu o experiență de activitate de peste 70 de ani.

"Prioritatea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale este asigurarea unui climat concurențial sănătos pe piața farmaceutică. Producătorii autohtoni, distribuitori de medicamente în colaborare cu marile companii farma din lume sunt printre cei care ne oferă această siguranță și indiferent de provocările care pot apărea în contextul pandemiei, vom putea asigura accesul neîntrerupt al cetățenilor Republicii Moldova la produse medicale de calitate și accesibile", a declarat Eremei Priseajniuc, director general AMDM.

În cadrul discuțiilor purtate, Borzeac a relatat despre planurile în perioada imediat următoare, și anume de a lansa o nouă linie de producere a medicamentelor pentru a diversifica portofoliul, investiția constituind suma de peste 10 mln. Euro

La rândul său, directorul AMDM, și-a arătat deschiderea de a oferi suportul necesar, exprimând totodată, interesul față de medicamentele originale ale producătorului FERRING - companie biofarmaceutică elvețiană multinațională, specializată în domenii precum sănătatea reproducerii, sănătatea mamei și a copilului, gastroenterologie, urologie și endocrinologie.

În acest sens, Priseajniuc a lansat o invitație de a examina posibilitatea fabricării medicamentelor FERRING în Moldova pe platforma industriei farmaceutice autohtone. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 1.4940%
USD USD 17.2805 0.1594%
RUB RUB 0.2304 1.4978%
RON RON 4.3003 1.4437%
UAH UAH 0.6101 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile