Logo Realitatea.md

Dezinformare din partea unui consilier al lui Dodon la adresa Maiei Sandu. Reacția Ambasadorului UE la Chișinău

22 Martie 2020, 11:38 // Politica

După ce șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că autoritățile vor pedepsi chiar și penal, cetățenii și instituțiile media, care vor posta informații false despre coronavirus și nu doar, se pare că această atenționare nu este și pentru „consilierul său prezidențial netitular”, Ernest Vardanian, și site-urile web afiliate președintelui și PSRM-ului. Vardanian a făcut recent o postare pe pagina sa de Facebook, prin care spune că, lidera PAS, Maia Sandu, ar fi trimis o scrisoare către UE, pentru a institui „embargou motivat politic” la exportul produselor agricole moldovenești, lucru care a fost negat de către Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Astfel, într-o postare pe Facebook, Ernest Vardanian, care este prezent la toate evenimentele la care participă, șeful statului, Igor Dodon, dar care nu figurează ca funcționar în aparatul prezidențial, a făcut o postare unde spune că „Maia Sandu a cerut să fie impus embargou la produsele agricole moldovenești pe piața UE, și atașează și un presupus document, care ar confirma acest lucru.

Foto: Sergiu Litvinenco

Ieri, lidera PAS, Maia Sandu, a venit cu o reacție pe Facebook, unde a negat acest lucru, iar ddrept exemplu a adus și declarația, Ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, care a combătut aceste falsuri apărute și distribuite de unii în presă.

„În timp ce toată planeta este îngrijorată de criza provocată de pandemie, Igor Dodon și echipa sa au o singură preocupare – fabricarea și răspândirea minciunilor. Ernest Vardanean, consilierul lui Dodon, și toată armata de dezinformatori finanțați de președinte distribuie minciuni care nu doar mă acuză pe mine, dar și încearcă să discrediteze instituțiile Uniunii Europene, așa cum spune Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica Moldova, în mesajul său de dezmințire”, a scris Sandu.

De asemenea, și Michalko a venit cu o reacție la acest subiect: „Am văzut cu dezamăgire cum, chiar și în aceste vremuri dificile, dezinformarea continuă să fie inventată și răspândită. Este cazul știrilor false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene, care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii poporului Republicii Moldova. Aceasta este o afirmație complet născocită, nefondată și dezgustătoare, iar autorii acesteia și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze Uniunea Europeană și să genereze și mai multă incertitudine în societate. Uniunea Europeană va continua să ofere sprijinul său populației Republicii Moldova. Relațiile noastre cu Republica Moldova rămân bazate pe Acordul de asociere și DCFTA, iar principiul condiționalității stricte continuă să stea la baza cooperării noastre”, se arată în mesajul Ambasadorului UE la Chișinău.

Menționăm că, și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a scris despre acest lucru.

Amintim că, recent, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a blocat 50 de site-uri, care dezinformau cetățenii și plasau informații false.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile