Logo Realitatea.md

Dezvăluiri despre noul preşedinte al CCM: Este unul dintre cei mai sofisticaţi agenţi ai Federaţiei Ruse

21 August 2019, 07:31 // Politica

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, afirmă că şi Curtea Constituţională a ajuns să fie controlată de Federaţia Rusă, după ce preşedinte al instituţiei a fost ales socialistul Vladimir Ţurcan, despre care Mocanu spune că este „cel care a făcut poliţie politică în perioada sovietică” şi „rezidentul Federaţiei Ruse pe teritoriul Republicii Moldova”.

Sergiu Mocanu, potrivit Adevărul, a dezvăluit că Vladimir Ţurcan, în 2005, se întorcea la Chişinău din calitatea lui de ambasador al Republicii Moldova la Moscova „sub acoperirea serviciilor secrete ruseşti”.

„A fost propus la funcţia de preşedinte al Parlamentului. Doar pe ultima sută de metri, Voronin, care înţelegea că asupra statului pe care el l-a scos de sub lovitura Planului Kozak se fac mari presiuni din partea Federaţiei Ruse, a renunţat la candidatura lui Ţurcan de preşedinte al Parlamentului R.Moldova. Vladimir Ţurcan s-a răzbunat pe urmă pe Vladimir Voronin, pe 7 aprilie 2009, când a organizat împreună cu Papuc o revoluţie împotriva lui Voronin, subtil, şi având tot sprijinul Federaţiei Ruse. Vladimir Ţurcan este unul dintre cei mai sofisticaţi agenţi ai Federaţiei Ruse în Republica Moldova. O parte din presa din R.Moldova nu va scoate un cuvânt împotriva lui Ţurcan, pentru că în perioada sovietică el le-a fost ofiţer de linie multor agenţi de presă”, a spus Mocanu.

Sergiu Mocanu susţine că Înalta Curte a ajuns sub controlul Rusiei în urma unei tranzacţii între Maia Sandu şi Igor Dodon „prin care doi membri ai CCM au fost aleşi chiar din staff-urile lor de partid - Vladimir Ţurcan şi Nicolae Roşca”.  

„Alegerea lui Ţurcan în funcţia de preşedinte al CCM este doar consecinţa acelei tranzacţii, iar indignarea Maiei Sandu de faptul că Vladimir Ţurcan a ajuns preşedinte la CCM este doar o confirmare a faptului că ei înainte au făcut o tranzacţie”, a declarat Sergiu Mocanu într-o postare video pe Youtube.

Politicianul susţine că Maia Sandu şi actuala guvernare „nu înţeleg nicio boabă în ceea cum funcţionează instituţiile statului. Din momentul în care ei au votat pentru un judecător la CCM, nu mai au dreptul să facă presiunin asupra CCM şi să ceară să divulge votul pe care l-au dat în secret în această instituţie”.

CITEȘTE ȘI:

Revizuirea hotărârii privind alegerea președintelui CCM este inadmisibilă, spune însăși CCM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile