Logo Realitatea.md

Diacov, despre Botnari, posibil noul director al SIS: Au existat mai multe candidaturi... (VIDEO)

02 Mai 2018, 23:05 // Politica

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, a dezvăluit că au fost mai multe candidaturi propuse pentru funcția de director al Serviciului de Securitate și Informații (SIS), dar până la urmă a rămas cea a lui Vasile Botnari - șeful de la Moldova-GAZ.

„Noi demult vorbim că vrem un ministru al Apărării să fie o persoană civilă, la Securitate - la fel, să fie cineva din rândul civililor. Nu cred că faptul că Vasile Botnari are, în special, studii în economie este o problemă serioasă. Altceva este dacă persoana respectivă are capacități, pentru că la SIS trebuie să ai spirit analitic, de organizare... Domnul Botnari este o persoană destul de pregătită. Este o persoană din rândul nostru. A fost viceministru, a fost ministru, a avut funcții destul de responsabile. Nu am sesizat să existe probleme în activitatea sa”, a punctat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Totodată, deși spune că nu știe cine anume a propus candidatura lui Vasile Botnari, acesta afirmă că: „A fost un schimb de păreri și a fost vocifirată această propunere. Au existat mai multe idei, dar până la urmă s-a rămas la Botnari”, a adăugat deputatul democrat.

Emisiunea poate fi urmărită integral mai jos:

Comisia juridică, numiri și imunități a examinat deja candidatura lui Vasile Botnari pe care o va propune plenului Parlamentului spre aprobare și numire în funcția de director al SIS. 

Vasile Botnari, în prezent director al Întreprinderii Moldova-GAZ, a deținut în trecut funcția de  ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în 2016. În perioada 2013-2015 acesta a ocupat fotoliul de ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, iar între anii 2010 – 2013 a fost deputat în Parlament din partea Partidului Democrat din Moldova.

De menționat că funcția de director al SIS a devenit vacantă, după ce la nici două luni de la învestire, fostul director, Vitalie Pârlog, și-a dat demisia din propria inițiativă.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile