Logo Realitatea.md

Diacov, în susținerea lui Pettit: Ambasadorii întotdeauna vor apăra independența și suveranitatea țării noastre mai mult decât unii politicieni de-ai noștri

29 August 2016, 11:41 // Politica

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, vine în apărarea ambasadorului SUA, James Pettit, și spune că aceasta este ”o reacție la isteria unionistă declanșată de Băsescu și alți politicieni de tipul lui din Moldova și România, în ultimul timp”.

Totodată, Diacov menționează că ”ambasadorii acreditați în Republica Moldova întotdeauna vor apăra independența și suveranitatea țării noastre. Mai mult, din păcate, decât unii politicieni de ai noștri”.

Realitatea.md menționează că, în cadrul unui interviu pentru Moldova 1, ambasadorul James Pettit a declarat: ”Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”.

citiți și

Petiție on-line pentru ”expulzarea ambasadorului SUA din Moldova”, după ce a declarat că „Moldova nu este România”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile