Logo Realitatea.md

Diacov: Socialiștii și democrații au viziuni diferite pe mai multe subiecte, dar ele pot fi depășite

21 Martie 2020, 13:58 // Politica

Deşi au creat o coaliţie de guvernare, socialiştii şi democraţii au în continuare viziuni diferite privind mai multe subiecte. Cel puțin asta a afirmat președintele de onoare a Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, în cadrul unei emisiuni televizate.

foto: Realitatea.md

În cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV, democratul a dat de înţeles, că aceste neînţelegeri ar putea fi depăşite, dar fără a oferi alte detalii.

„Sigur, Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor au abordări diferite referitor la mai multe probleme, dar în asta şi este arta politicienilor pentru a soluţiona aceste probleme. Moldova trebuie să aibă relaţii bune cu vecinii, dar singura cale de dezvoltare a ţării este integrarea europeană”, a spus preşedintele fracţiunii democrate.

La rândul său, deputatul PSRM Vasile Bolea, invitat şi el la emisiune, a spus că anume răspândirea coronavirusului a impus crearea coaliţiei socialiştilor şi democraţilor. Totodată, el a recunoscut că miniştrii care gestionează domeniile cheie au puţin timp pentru a se adapta în noua funcţie.

„Domnul Răilean are puţin timp pentru a face cunoştinţă cu situaţia din minister, dar, credeţi-mă că alţi specialişti din cadrul ministerului vor depune tot efortul ca el, în cel mai scurt timp, să fie la curent cu starea lucrurilor”, a spus Bolea.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile