Logo Realitatea.md

Diacov susține că Chicu era gata să-și dea demisia: „Ne-a anunțat la Consiliul Alianței. Toți noi, inclusiv Dodon, l-am convins să rămână”

23 Iulie 2020, 08:32 // Politica

Prim-ministrul Ion Chicu ar fi fost gata să-și dea demisia din propria inițiativă, după ce Parlamentul nu s-a putut întruni în ședință de două ori, ca să fie prezentate proiectele de asumare a răspunderii, afirmă liderul fracțiunii Partidului Democrat din Parlament, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Secretele Putterii” de la Jurnal TV.

Foto: Radio Chișinău

„Premierul Chicu nu avea nicio problemă să își dea demisia singur. Atunci când s-a întâmplat incidentul cu Gațcan și când coaliția practic a rămas fără majoritate, atunci a apărut ideea de asumare a răspunderii. Și când prietenii noștri care retrăiesc de ce se face în țară nu au venit, au blocat o dată, de două ori, domnul Chicu la o discuție în Consiliul alianței a pus mapa pe masă și a spus: Eu sunt gata să plec în demisie”, a spus Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În situația descrisă de acesta, premierul Chicu ar fi fost susținut ca să nu-și dea demisia.

„În această situație demisia guvernului este catastrofă. Dacă cădea guvernul luni, noi până în luna octombrie nu aveam guvern. Toți noi, inclusiv și Igor Dodon, l-am convins cu Chicu să nu demisioneze. Ce înseamnă să demisionezi atunci când nu ai ce pune în loc?”, a menționat Diacov.

Totuși, Dumitru Diacov spune că nu este exclus că guvernul Chicu să fie dat jos, în contextul unor evenimente viitoare.

„Nu este exclus că vom ajunge și la demisia acestui guvern, însă dacă nu o să existe o înțelegere din timp, dacă nu o să fie pus totul pe hârtie, nici nu o să existe guvern luni întregi”, a mai adăugat liderul PDM.

Amintim că Guvernul Chicu a rămas în funcție, după ce moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA și PAS, nu a trecut săptămâna trecută în Parlament.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile