Logo Realitatea.md

Dilemă! Vladimir Cebotari – cel care a propus majorarea salarilor deputaților, acum zice că susține micșorarea acestora (FOTO/VIDEO)

06 Februarie 2020, 15:53 // Actualitate

După ce s-a iscat un adevărat scandal, odată cu ieșirea la iveală a faptului că deputatul PDM, Vladimir Cebotari a venit cu amendamentul la legea bugetului anului curent, pentru a mări salariile deputaților cu peste 4 mii de lei, acum acesta spune deja că va susține inițiativa PSRM de a micșora lefurile parlamentarilor.

Într-o postare pe Facebook, Cebotari menționează că, „PDM salutăm și va susține o astfel de inițiativă, însă, modificările trebuie să păstreze un echilibru și o ierarhie corectă a salarizării în sistemul public, păstrând ordinea ierarhiei salariale în relație directă cu ierarhia instituțională”.

„Aceasta ar însemna că trebuie completată inițiativa PSRM cu propuneri ce vor modifica (reduce) corespunzător salariile tuturor funcțiilor de demnitate publică, păstrând echilibrele necesare”, a scris Vladimir Cebotari.

De asemenea, și deputatul PPDA, Alexandru Slusari, susține că salariile deputaților trebuie ajustate în corespundere cu a celorlalți funcționari și demnitari de stat. Totuși, acesta consideră că, salariul de 11 mii de lei pentru un deputat este puțin.

„Salariul deputaților nu a fost unul exorbitant, cu certitudine. Deputaţii trebuie să aibă salarii decente. 11 mii de lei pentru mine personal nu era suficient. Eu am venit din business şi nu o singură dată am repetat acest lucru. În business eu câştigam între 20 şi 25 de mii de lei. Şi dacă e să analizăm care sunt salariile la ANRE, la Consiliul Concurenţei, care nu face nici o brânză în această ţară, desigur că salariile deputaţilor merită să fie mai mari, dar acest lucru trebuie să fie corelat cu nivelul de trai al populaţiei şi această creştere bruscă nu este justificată.", a spus Slusari astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, și șeful statului, Igor Dodon, care printre altele a fost cel care a promulgat legea bugetului de stat pentru anul 2020, unde au fost operate aceste modificări de salarii pentru deputați și nu a spus nimic atunci, acum zice că susține inițiativa socialiștilor de a micșora lefurile deputaților la suma care era inițial.

Amintim că, deputații PAS, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun și Dumitru Alaiba au „bătut alarma”, că salariile deputaților au crescut în anul curent cu 4 182 lei, după ce democratul Vladimir Cebotari „a strecurat” un amendament la formarea legii bugetului de stat, pe care „nimeni” nu l-a observat și abia după ce s-a iscat acest conflict toți au venit cu reacții.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile