Logo Realitatea.md

Dimineți cu nervi în Chișinău. Oamenii riscă să întârzie la serviciu sau studii din cauza transportului supra-aglomerat (VIDEO)

23 Septembrie 2016, 07:55 // Societate

Dimineața începe cu nervi pentru mulți locuitori ai orașului Chișinău. Cei care merg la serviciu riscă să întârzie, dacă nu reușesc să urce în transportul public supra-aglomerat. Autobuzele, troleibuzele și microbuzele sunt neîncăpătoare și seara, când oamenii revin de la muncă. Regia Transport Electric le recomandă oamenilor să iasă mai devreme din casă pentru a putea circula liber până la destinație.

Embed:

Stațiile pline de oameni și troleibuzele supra-încărcate reprezintă o realitate a dimineților din Chișinău. La cea de lângă Circ, de exemplu, fluxul de pasageri este foarte mare. Iar pentru că toți își doresc să ajungă la muncă sau la ore, oamenii se înghesuie în transport, chiar cu riscul de a fi prinși între ușile troleibuzului.

Pasagerii susțin că pentru a se asigura își țin telefoanele în mână, iar banii și-i pun la un loc sigur. Oamenii mai spun că problema ar fi depășită dacă autoritățile locale ar suplini numărul unităților de transport public.

Contactat de Realitatea TV, şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că deja a fost suplinit numărul troleibuzelor cu 70 de unități. Întrucât nici această acțiune nu a dat rezultatele scontate, Morgoci susține că traficul în transportul public s-ar fluidiza dacă locuitorii capitalei ar ieși mai devreme din casă.

Totuși, la solicitarea echipei Realitatea TV, șeful RTEC a dat asigurări că va revizui situația și va adăuga unități de transport pe liniile aglomerate în orele de vârf.

Din 1 septembrie numărul troleibuzelor a fost mărit cu 50 de unități, după care pe linie au mai fost scoase 20 de mașini. Și numărul autobuzelor care circulă prin capitală a fost majorat. Astfel, din prima zi de toamnă în municipiul Chişinău circulă zilnic în jur de 120 de autobuze.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)