Logo Realitatea.md

Demiterea directoarei grădiniței nr.177, unde copiii ar fi fost agresați de educatori, a generat un protest. Ce spune Codreanu

15 Aprilie 2019, 13:04 // Societate

Directoarea grădiniței nr. 177 din sectorul Ciocana a fost destituită din funcție. Încă de ieri, un grup de părinți anunța că va protesta azi-dimineața la Primăria Chișinău. Printre participanți se numărau și angajați ai instituției preșcolare care vor restabilirea în funcție a directoarei.

Ba mai mult, tot pe Facebook, s-a scris că grădinița ar putea să nu activeze astăzi. În cadrul ședinței operative a Primăriei, însă, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, s-a arătat indignat de aceste acțiuni.

Foto: captură

„Eu înțeleg părinții care sunt supuși unui șantaj, dar să fim educatori într-o instituție de învățământ și să șantajăm părinții că noi închidem grădinița, de parcă ar fi moșia noastră proprie. Este lipsă totală de bun-simț ca să nu zic altfel. Este raportul unei instituții acreditate, scris de psihologi și psihopedagogi calificați în domeniu care s-au expus foarte clar, pe trei pagini, că în instituția respectivă ar avea loc agresiune fizică, emoțională și șantaj. Copii erau speriați, copii au început să aibă un comportament inadecvat. Îi faci să le fie frică de maturi și după asta ieși la protest să ceri ce? Încă șantajezi părinții că noi vom închide instituția? Cum pot unii părinți pot să susțină așa ceva într-o instituție de învățământ?”, a declarat Ruslan Codreanu.

Potrivit lui, directoarea gărdiniței nr. 177, Lucia Cazacu, ar fi reangajat educatorii care aveau un comportament agresiv față de copiii din instituție. El ar fi primit mai multe plângeri de la părinți și privind colectarea ilicită de bani pentru înscrierea copiilor la grădiniță, dar și pentru unele activități. 

Voi merge până în pânzele albe așa cum am mers cu „Lăstărașul, până la demisie și dosar. Am foarte multe plângeri pe instituția respectivă privind colectarea de bani. 2.000 de lei la înscriere, 600 de lei pentru nu știu ce festival. Dai bani, ești băiat bun, nu dai bani, șezi acasă”, a mai adăugat edilul, precizând că pe marginea acestui caz urmează a fi sesizată Procuratura.

Amintim că ordinul de demitere din funcție a fost semnat în urma raportului Centrului psiho-socio-pedagogic, care a arătat că micuții care frecventează grădinița în cauză au fost agresați de către educatori.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile