Logo Realitatea.md

Din nou a jucat șah?! Dodon, despre invitația formațiunilor la consultări, pe care au refuzat-o aproape toți (VIDEO)

17 Noiembrie 2020, 19:12 // Politica

Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că nici nu se aștepta ca partidele și grupurile parlamentare să accepte invitația la consultări și că, de fapt, le-a întins o cursă în care aceștia au căzut „foarte simplu”. Cel puțin, asta a fost explicația lui după ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor desfășurată la o bază de odihnă din Vadul lui Vodă, la care a participat și Igor Dodon.

foto: Realitatea.md

„Da eu nici nu așteptam ei să vină. Eu am vrut să văd care-s mișcările lor. Nici nu le-a dat în cap că au căzut singuri într-o capcană care le-am pus-o foarte simplu”, a spus Igor Dodon fiind întrebat despre refuzul partidelor de a merge la consultări cu el.

Acesta însă nu și-a continuat ideea, justificând că trebuie să plece pentru că fiul său cel mai mare își sărbătorește azi ziua de naștere.

Cât ține de ședință, președintele în exercițiu a spus că este pregătit pentru orice scenariu, iar președintele ales Maia Sandu va fi inaugurat după data de 24 decembrie.

„Toate scenariile au dreptul la viață, dar noi ne vom axa pe cele care sunt cele mai realiste și sunt așteptate de concetățenii noștri. Timp mai este, pentru că eu sunt cu drepturi depline până pe data de 23 decembrie. De aceea, în caz dacă CEC-ul, instanțele de judecată și Curtea Constituțională vor valida aceste alegeri, cu toate că au fost cu încălcări, atunci, următorul președinte va fi inaugurat după data de 24 decembrie. În această perioadă avem diferite scenarii care pot fi implementate”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, el a precizat că Congresul PSRM la care este așteptată revinirea sa în fruntea partidului va avea loc pe data de 18 decembrie.

Vedeți și: PSRM a decis când va avea loc Congresul care-i va propune lui Igor Dodon să revină la șefia partidului

Deputat PAS, despre inițiativa președintelui în exercițiu: Cine este Dodon la ziua de azi ca să cheme fracțiunile la consultări?

Încă un partid „îl trimite pe Dodon la plimbare”. „Nu vom merge la așa-zisele consultări cu așa-zisul președinte” (VIDEO)

Nici democrații nu vor merge la consultările cu Igor Dodon, deși pledează pentru „un dialog cu toate partidele autentice”

„Pro Moldova” la fel l-a refuzat pe Dodon. „Vom purta discuții doar cu grupurile parlamentare și președintele nou ales” (VIDEO)

Citeste tot despre: Congres, consultări, Igor Dodon, PSRM, scenarii
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile