Logo Realitatea.md

Din nou strada Ion Creangă. Primăria a anunțat că a fost lansată licitația pentru a continua reparația începută în 2018

10 Iulie 2020, 13:56 // Societate

Primăria municipiului Chișinău lansat aseară licitația pentru lucrările de reparație a străzii Ion Creangă, inclusiv, cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare. În acest sens a fost semnată o dispoziție.

Foto: Iv Ceban/Facebook

Potrivit primarului, Capitalei Ion Ceban, care astăzi a întreprins cu alți doi viceprimari de ramură o vizită de lucru în zona dată, suma totală a proiectului este de 50 milioane de lei. Lucrările ar urma să înceapă după licitații, aproximativ într-o lună și jumătate și vor dura în jur de 18 luni.

În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparare a carosabilului și reabilitare a rondurilor de la Piața Dimitrie Cantemir și Piața Unirii Principatelor.

De la str. E. Coca spre sensul giratoriu Piața Dimitrie Cantemir, nu sunt preconizate locuri de parcare. Asemenea spații au fost amenajate de la sensul giratoriu Piața Unirii Principatelor, spre str. E. Coca, susține primarul.

Amintim că, reparația străzii Ion Creangă, din sectorul Buiucani, a început încă în anul 2018. În cadrul proiectului trebuiau să fie schimbate și rețelele de canalizare și apeduct, lucru care nu s-a mai întâmplat. „Nu am lansat licitația până acum, deoarece am insistat pe rezilierea contractului ce presupunea cheltuieli, care inițial nu au fost prevăzute în bugetul municipal. Noi nu putem iniția reparația capitală a străzii, fără a schimba rețelele subterane, care în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă. Prea mult s-a politizat pe subiectul privind reparația str. I. Creangă, iar între timp oamenii sunt nevoiți să meargă pe o stradă, care arată ca după război”, a spus Ceban.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile