Logo Realitatea.md

Directoarea AGEPI, cu un salariu de circa 80 de mii de lei, a plecat în concediu în toiul scandalului

01 Iulie 2019, 16:19 // Societate

Lilia Bolocan, directoarea AGEPI, este plecată în concediu în toiul scandalului în care se află. Cel puțin această informație ne-au furnizat-o surse demne de încredere din cadrul Agenției.

Realitatea.md a telefonat serviciul de presă pentru o confirmare sau, eventual, infirmare, dar nu ni s-a răspuns la telefon. Tot prin serviciul de presă am vrut să solicităm o reacție, după ce, în cadrul ședinței Guvernului de azi, directoarea vizată a fost exclusă din componența Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

Nici reprezentanții de la Cancelaria de Stat nu ne-au precizat cine a autorizat concediul, redirecționându-ne la AGEPI.

Interesant este faptul că, în cadrul aceleași ședințe, prim-ministra Maia Sandu a adus din nou în discuție subiectul, precum că sunt funcționari publici care ridică salarii anuale de 1 milion de lei - cazuri ce trebuie să fie investigate.

Maia Sandu, despre salariile unora care ajung la 1 milion de lei pe an

Prim-ministra Maia Sandu, despre salariile unora care ajung la 1 milion de lei pe an, la ședința Guvernului

Publicată de realitatea.md pe Luni, 1 iulie 2019

Anterior, am scris despre salariul pe care l-a ridicat anul trecut Lilia Bolocan. Este vorba, în medie, despre circa 80 de mii de lei lunar.

Mai mult, în cadrul Agenției, aceasta și-ar fi angajat trei rude: două surori de-ale sale - Tatiana Rusu, în calitate de consultant principal în secția mărci naționale și Cristina Mocanu, în calitate de specialist principal în direcția comunicare cu mass-media, dar și un oarecare cumnat care ar fi recepționist. În acest sens, ANI s-a autosesizat, urmând să stabilească dacă există un conflict de interese.

Amintim însă că scandalul propriu-zis în care apare numele Liliei Bolocan este altul. Asociația ”COPYRIGHT” a venit în cadrul unei conferințe de presă cu un apel către nouă guvernare pentru a o demite, pentru că ar fi fost atacată și persecutată de multiple ori, mai ales după ce ”Copyright” a acționat în instanța de judecată una din companiile mari de telecomunicații din Republica Moldova, care refuza să exercite obligația legală de a achita remunerația pentru operele și creațiile titularilor de drepturi.

Atunci, Lilia Bolocan a cerut expres Asociației să renunțe la cererea de chemare în judecată, în caz contrar amenințând că va retrage dreptul de acumulare a remunerației și va abroga decizia de avizare a asociației în calitate de organizație de gestiune colectivă.

Mai târziu, funcționara a venit cu o reacție, negând toate acuzațiile.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Apel către noua guvernare! „COPYRIGHT” solicită repetat demisia directoarei AGEPI, Lilia Bolocan

Șefa AGEPI, Lilia Bolocan, reacționează la apelul AN ”Copyright” către Guvern pentru a o demite (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile