Logo Realitatea.md

Directoarea Școlii Profesionale nr. 2, care a transformat instituția în „afacere de familie”, a fost demisă

05 Septembrie 2016, 14:29 // Societate

Directoarea Școlii Profesionale nr. 2, Valentina Dobândă, a fost demisă printr-un ordin al Ministerului Educației, după ce la instituție au fost depistate mai multe încălcări în urma unor verificări ale Ministerului cu scopul asigurării transparenței în utilizarea banilor publici și respectarea cadrului legal.

Foto: timpul.md

După încălcările depistate, directoarei i-au fost cerute explicații în scris, acestea însă nu au putut convinge Ministerul că managerul instituției nu poartă nicio vină în cazul delapidărilor banilor publici și a altor nereguli, astfel, acesteia i-a fost aplicată sancțiunea disciplinară de concediere din funcție.

Ministerul Educației a remis anterior materialele controlului efectuat la ȘP nr.2 organelor competente. Ca rezultat, Inspecția Financiară din cadrul Ministerului Finanțelor a constatat aceleași abateri, urmând aplicarea sancțiunii de mustrare aspră directorului instituției.

Amintim că în luna aprilie a acestui an, Ministerul Educației a informat despre neregulile depistate la Școala Profesională nr. 2, pe care angajații au numit-o anterior „afacere de familie” pusă pe picioare de către directoarea instituției.

Potrivit Ministerului Educației, administrația Școlii Profesionale nr.2 a efectuat cheltuieli salariale neîntemeiate în mărime de peste 480 mii lei, dintre care peste 88 mii lei achitate directorului, contribuind la prejudicierea bugetului de stat în aceiași mărime.

Totodată, în urma verificărilor de la Minister, s-a constatat că administrația școlii a prejuduciat bugetul instituției cu 3650 de euro și 6275 roni în urma transferurilor efectuate de către agenți economici din România pentru munca prestată de către elevii instituției în cadrul practicii de producție. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile