Logo Realitatea.md

Directorii de grădinițe, atenționați să nu tolereze colectările ilicite de bani pentru matinee

04 Decembrie 2018, 16:34 // Societate

Directorii de grădinițe din municipiul Chișinău sunt atenționați să nu tolereze colectările ilicite de bani în instituții, pentru matinee. Direcția municipală educație recomandă ca aceștia să opteze pentru un alt format de organizare a sărbătorilor de iarnă în grădinițe, decât cel tradițional.

Foto simbol

Responsabilii de la educație menționează că toate serbările organizate în grădinițele de copii nu sunt reglementate în documentele de politici educaționale sau în alte acte normative. 

De asemenea, reprezentanții Direcției Educație mai spun că activităţile extracurriculare din preajma sărbătorilor de Revelion reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot fi desfăşurate cu sau fără participarea părinţilor, colectările de bani fiind interzise.

Direcţia mai precizează că, pentru a respecta egalitatea în drepturi a fiecărui copil şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extracurriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei, iar pentru asigurarea momentelor de surpriză (cu prezenţa Moşului Crăciun, a Zânei Iarnă, a Fulguţei şi altor personaje de poveste) pot fi invitaţi părinţii preşcolarilor. De asemenea, în acest rol pot fi şi cadrele didactice din instituţii, susțin reprezentanții Direcției municipale Educație. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile