Logo Realitatea.md

Directorii Facebook, Twitter și Google chemați „la covor” în fața autorităților pentru gestionarea de FAKENEWS

25 Martie 2021, 11:44 // Tech

Liderii Facebook, Twitter și Google sunt chemați să se prezinte astăzi la sediul congresului american pentru a discuta despre dezinformarea și informarea greșită care se petrece pe platformelor lor. Nu este prima dată când CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey și CEO-ul Google, Sundar Pichai, au fost rugați de către parlamentarii americani să le prezinte cum moderează aceștia conținutul și fluxul de informație din cadrul acestora.

Pandemia cu coronavirus și sezonul electoral însă, au pus un accent mai mare pe această temă. Audierea care va avea loc în regim online, vine pe fondul unei noi reglementări ce ar putea pune o presiune mai mare pe mediul social de pe internet în ceea ce privește dezinformarea și împărtășirea informației incorecte.

Ședința la care vor participa cei trei directori executivi va fi organizată de Subcomitetul Camerei pentru comunicații și tehnologie și Subcomitetul Camerei pentru protecția consumatorilor și comerț.

„De prea mult timp, companiile mari de tehnologie nu au reușit să conștientizeze rolul pe care l-au jucat în promovarea și răspândirea informațiilor false în mod flagrant către publicul său online. Autoreglementarea din cadrul acestei industrii a eșuat. Trebuie să începem activitatea de schimbare a stimulentelor pentru companiile de social-media, astfel încât acestea să nu mai promoveze dezinformarea și informarea falsă”, a spus președintele Comitetului pentru energie și comerț Frank Pallone Jr. 

Liderii politici, în special democrații, grupurile militante pentru drepturile civile și unele vedete au criticat aspru companiile tehnologice pentru că acestea nu ar fi întreprins măsurile adecvate pentru a rezolva această problemă majoră. 

Conferința se numește „Națiunea dezinformării: rolul social media în promovarea extremismului și informațiilor false”.

Citeste tot despre: dezinformare, facebook, Google, Twitter
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile